ACTUALITATE 25 iunie 2017

Încep probele scrise la examenul de bacalaureat

de Iulia Drăghici - Taraș | 1827 vizualizări

Probele scrise în cadrul examenului național de bacalaureat încep luni, 26 iunie, cu cea la Limba și Literatura Română. Pe 27 iunie va avea loc proba scrisă la Limba și Literatura Maternă, în 28 iunie – proba scrisă la materia obligatorie a profilului, iar în 30 iunie – proba la alegere a profilului și specializării.

Potrivit calendarului oficial, rezultatele inițiale vor fi afișate în 5 iulie, iar perioada 6 – 9 iulie este rezervată rezolvării contestațiilor.

Rezultatele finale, după contestații, vor fi publicate în 10 iulie.

„În județul Covasna, 1.245 de candidați vor susține probele scrise, 354 de candidați – secție română, 891 de candidați – secție maghiară. Din promoția curentă vor participa 1.081 de candidați, respectiv 164 candidați din promoțiile anterioare. Pe filiere, numărul candidaților este repartizat astfel: 734 pe filieră teoretică, 313 – filieră tehnologică, 198 – filieră vocațională. Din punct de vedere al formei de învățământ, 1.236 de candidați sunt de la zi, 1 candidat de la seral și 8 candidați de la frecvență redusă”, arată un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar al Județului Covasna.

Probele sunt programate să înceapă la ora 9:00. Ca și în anii precedenți, examenul va fi supravegheat audio-video.

Rata de promovare la examenul de bacalaureat de anul trecut în județul Covasna a fost 66.67%, cu 2,82% mai mare față de rezultatele din 2015, când rata de promovare a fost de 63,9%.

„Am vrea și în acest an măcar procentajul de anul trecut, dacă nu chiar unul mai bun. Tot timpul suntem tentați să comparăm cu anii precedenți, deși vorbim de generații diferite. Nu prea putem să comparăm rezultatul unei generații, cu cel al altei generații de elevi, dar cam asta facem. Sunt alți copii, cu alte posibilități și alt nivel. De fiecare dată acest examen poate aduce rezultate mai plăcute sau mai puțin plăcute. Eu aș vrea ca în acest an să avem surprize pozitive, deci rezultate mai bune. Dacă pe parcursul anului școlar elevii s-au pregătit, atunci în mod sigur rezultatele vor fi bune”, a declarat pentru „Observatorul de Covasna”, la începutul probelor orale din 6 iunie, inspectorul școlar general al județului Covasna, Kiss Imre.

Teme articol: bacalaureat probe scrise
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.