ACTUALITATE 26 iunie 2017

Județul Covasna, sub 0,2% la consumul și traficul de droguri

de Iulia Drăghici - Taraș | 2550 vizualizări

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna a organizat luni, 26 iunie, un eveniment în Parcul Central din Sfântu Gheorghe cu ocazia Zilei Internaţionale împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri. La nivelul județului Covasna, acțiunea este mai degrabă de prevenire, decât de combatere a problemei, spun organizatorii.

„Ziua de 26 iunie este decretată de UNODC (Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate) ca fiind Ziua Internațională de luptă Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri. Cu această ocazie, Agenția Națională Antidrog, prin toate centrele sale teritoriale și partenerii săi organizează diferite activități interactive pentru a marca acest eveniment. Astfel, și la nivelul Centrului nostru din județul Covasna, împreună cu partenerii noștri de la Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul Județean de Jandarmi și Inspectoratul de Poliție al Județului Covasna, am organizat acest cort interactiv, unde împreună cu colegii de la Clubul Sportiv ALL am realizat un dans sincron pentru a atrage atenția cu privire la lupta împotriva drogurilor. La finalul evenimentului am distribuit și baloane colorate, în ideea că și numele campaniei de astăzi de numește „Colorează-ți viața altfel, fără droguri”, ne-a declarat coordonatorul CPECA Covasna, Liliana Lazea.

Aceasta ne-a mai precizat că deși la nivelul județului Covasna nu se poate vorbi despre un consum mare de droguri, prevenirea nu strică niciodată. „Incidentele există, atât în ceea ce privește consumul, cât și traficul, însă raportul național privind consumul de droguri arată că județul Covasna se află sub 0,2% în ceea ce privește consumul și traficul de droguri. Totuși, e bine să încercăm să prevenim și incidentele”, a mai spus Liliana Lazea.

Potrivit comunicatului de presă transmis de coordonatorii evenimentului, „începând din 1987, în fiecare an, în data de 26 iunie, la nivelul tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Națiunilor Unite (ONU) se marchează Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, ca expresie a determinării ONU de a consolida acţiunile şi cooperarea la nivelul statelor membre, pentru atingerea obiectivului de a avea o societate internaţională fără consum abuziv de droguri.

An de an, Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) este promotorul campaniei internaţionale de sensibilizare privind provocarea majoră pe care drogurile ilicite o reprezintă pentru societate în ansamblu şi încurajează derularea, în lumea întreagă, a cât mai multor activităţi de atenţionare cu privire la acest fenomen.

Tema UNODC pentru Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri de anul acesta are ca mesaj: „Întâi ASCULTĂ! Ascultându-i pe copii şi tineri, realizezi un prim pas pentru a-i creşte sănătos şi în siguranţă”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.