ACTUALITATE 29 iunie 2017

MTS finanțează o asociație din Sfântu Gheorghe cu 80.000 de lei pentru proiecte de tineret

de Iulia Drăghici - Taraș | 2275 vizualizări

Două proiecte, care vor fi implementate de Asociația pentru Identitate și Dialog  din Sfântu Gheorghe, au câștigat finanțare în valoare de 78.942 de lei de la Ministerul Tineretului și Sportului. Acestea se adresează tinerilor din județele Covasna, Harghita și Brașov și se vor desfășura în perioada iulie - octombrie.

Primul proiect „Formarea tinerilor absolvenți în domeniul antreprenorialului”, valorează peste 43.000 de lei și are scopul de a „creşte capacitatea tinerilor absolvenți de la universitățile din București, proveniți din județele Covasna, Brașov și Harghita de a integra studiile absolvite cu cerinţele interdisciplinare ale pieţei muncii și provocările antreprenoriatului”, ne-a spus președintele Asociației pentru Identitate și Dialog, Alexandru Andriesei.

Acesta se va desfăşura în perioada 25 iulie – 7 septembrie 2017 și va fi format din două părți.

„Prima parte este o campanie de promovare şi informare a tinerilor, iar a doua parte este compusă din două sesiuni de cursuri de formare. Derularea cursurilor va avea loc în județul Covasna. Probabil în Sfântu Gheorghe, însă nu am stabilit încă locația exactă. Realizarea înscrierilor pentru cursurile implementate se va face în perioada 5 – 12 august 2017. O să revenim cu detalii cu ocazia conferinței de presă ce va fi realizată înainte de începerea proiectului”, ne-a mai informat Alexandru Andriesei.

Beneficiarii proiectului vor fi atât 80 de studenți care vor lua parte la cursuri, cât și alți circa 2.000 de tineri care vor fi implicați într-o campanie de promovare și informare.

Cel de-al doilea proiect, numit „Elevi consiliați, orientați spre succes!”, îi are în vedere pe elevii de clasa a XII-a din aceleași trei județe. Scopul coordonatorilor este să reducă rata de abandon universitar.

Inițiativa își propune să realizeze „sesiuni de formare în domeniul orientării în carieră”.

Al doilea proiect se va derula în perioada 21 august – 30 octombrie.

„Pentru buna derulare a activităților, pentru creșterea încrederii grupului țintă în calitatea serviciilor și în capacitatea organizatorilor de a aborda temele alese în contextul economic actual, proiectul este dezvoltat în parteneriat cu Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR)”, mai transmite coordonatorul activităților.

Asociația pentru Identitate și Dialog a desfășurat anul trecut un alt proiect adresat tinerilor. De această dată i-a privit pe tinerii români și maghiari din judeţele Bihor, Cluj, Covasna şi Bucureşti. Evenimentul s-a desfășurat înperioada 18 – 24 iulie în județul Covasna.

Teme articol: proiecte tineret finantare
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.