ACTUALITATE 14 iunie 2017

Naked: muzică balcanică fină în centru

de Covasna Media | 1380 vizualizări

În spiritul Anului participării comunitare sâmbătă, 17 iunie 2017 în piața Libertății din Sfântu Gheorghe vor avea loc un recital muzical cu participarea publicului și un concert inedit de world music: de la ora 19 publicul este așteptat la un flashmob cu percuții condus de Fekete Lovas Zsolt și Ádám Julcsi, iar de la ora 21 piața va răsuna de melodii de muzică balcanică presărate cu secvențe de jazz interpretate de formația Naked din Belgrad, Serbia. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură Kónya Ádám cu sprijinul Muzeului Național Secuiesc.

La bătălia percuțiilor poate participa orice persoană interesată. În completarea instrumentelor asigurate la fața locului participanții pot aduce de acasă instrumente generatoare de ritm, de la cratiță și lingură de lemn până la tobe de jucărie sau chiar percuții adevărate. Exercițiul de ritm se va realiza din piese și ritmuri învățate la fața locului, astfel participanții vor cunoaște experiența revigorantă a cântatului la tobe. Evenimentul nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 12 ani.

Seara formația sârbă Naked va aduce ritmuri balcanice în piața centrală. Cvartetul este o trupă core revoluționară cu picioarele ferm ancorate într-un mix unic global de groove-uri urbane şi balcanice amestecate cu muzică world și free-jazz. Amestecul îndrăzneț al sonorităților preluate din tradiția balcanică cu swing și free-jazz formează fundalul călătoriei în căutarea identității muzicale a trupei. Vest sau est? Naked încalecă melodiile viorilor țigănești, ritmuri de be-bop și instrumente de suflat urbane într-un amalgam energetic.

La începutul anului 2015 Naked prezintă cel de-al treilea album, Nakedonia (al doilea la casa de discuri Narator Records) și o nouă formulă de scenă. Redusă la un cvartet trupa devine mai „dezvelită“ ca niciodată. Proaspăt întorși acasă din două turnee, Chile și Coreea de Sud, cei patru artiști își continuă călătoria în România cu următoarele concerte: Arad, 15 iunie - Street FOOD Festival, București, 16 iunie - Food Hood, Sfântu Gheorghe, 17 iunie, Oradea, 18 iunie - The Big Picnic Festival, urmând ca în luna septembrie trupa să revină în țară pentru promovarea celui de-al patrulea album. În cei câțiva ani de existență Naked a participat la multe festivaluri din Serbia și din străinătate. Formația a concertat la Sfântu Gheorghe în 2015 în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe în valea kARTa.

Naked a lansat 3 albume:

Noyz - 2008 (Serbia)

Get Naked - 2011 (Ungaria)

Nakedonia - 2015 (Ungaria)

Membri:

Branislav Radojkovic (bas)

Goran Milosevic (baterie, percuție)

Djordje Mijuskovic (vioară)

Rastko Uzunovic (clarinet, saxofon)

(Biroul de imagine al Primăriei)

Teme articol: muzica concert naked
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.