ACTUALITATE 19 iunie 2017

Noi măsuri pentru eficientizarea înmatriculărilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 2543 vizualizări

De acum se pot trimite online documente pentru completarea dosarului de înmatriculare

Ministerul Afacerilor Interne a emis recent un ordin cu noi reglementări în ceea ce privește regimul de înmatriculări. Cea mai importantă modificare este posibilitatea transmiterii online a documentelor care lipsesc din dosarul de înmatriculare. De asemenea, noul ordin, nr. 58/2017, oferă posibilitatea de a înscrie pe certificatul de înmatriculare încă o persoană, pe lângă proprietar, cu drept de utilizare. Și în ceea ce privește radierea rablelor s-au reglementat câteva schimbări.

„Un document sau o copie a acestuia, necesar pentru înmatriculare, care nu a fost depus din diferite motive la dosar, poate fi trimis de acum prin e-mail, prin adresa pusă la dispoziție de instituția noastră. Până când vom crea o adresă specială în acest sens, cetățenii pot să trimită documentele pe adresa de e-mail cabinetulprefectului@prefecturacv.ro. Scopul este de a facilita relaționarea mai directă și mai promptă pe această problemă.

Pe de altă parte, mai există o prevedere interesantă și anume că se poate înscrie în certificatul de înmatriculare o persoană care are dreptul legal să utilizeze acel autovehicul, la cererea expresă a solicitantului.

Cu privire la regimul rablelor, autoturismele se pot radia dacă se face dovada deținerii unui spațiu în care acesta poate fi depozitat. Înțeleg că până la această dată, puteai să radiezi un autoturism doar dacă făceai dovada că l-ai predat unui agent care se ocupă cu asemenea chestiuni. Acum, dacă poți să dovedești că poți să depozitezi un astfel de autovehicul, se poate radia”, a declarat vineri, într-o conferință de presă, prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu.

În ceea ce privește platforma de programări online, lansată în județul Covasna la începutul lunii martie în scopul unei organizări mai eficiente, datele disponibile pentru programări încep abia din 16 august, cele dinaintea acestei date fiind toate ocupate.

Mai mult, începând cu luna mai, firmele din județul Covasna pot să își înmatriculeze autoutilitarele la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Covasna fără să mai aibă nevoie de programare online, cum este în cazul persoanelor fizice sau pentru celelalte tipuri de autovehicule.

Teme articol: auto inmatriculari online
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.