ACTUALITATE 22 iunie 2017

Persoanele cu dizabilități pot depune cereri pentru eliberarea cardului european pentru dizabilitate

de Agerpres | 2046 vizualizări

Persoanele cu dizabilități pot depune cereri pentru eliberarea Cardului European pentru dizabilitate pentru a putea avea acces gratuit sau subvenționat parțial la evenimente culturale, sportive și de petrecere a timpului liber, organizate și în alte state membre ale Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii, remis joi, AGERPRES.

„Persoanele cu dizabilități din România care doresc să beneficieze de acces gratuit sau subvenționat parțial la evenimente culturale, sportive și de petrecere a timpului liber, organizate și în alte state membre ale Uniunii Europene, pot solicita direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului de care aparțin eliberarea unui card european pentru dizabilitate“, precizează comunicatul citat.

Conform documentului, cardul este emis în cadrul proiectului pilot „Asigurarea mobilității pentru persoanele cu dizabilități în România și Europa“, fiecare țară stabilind care sunt facilitățile pe care le acordă posesorilor de card.

„Cardul este emis în cadrul proiectului pilot 'Asigurarea mobilității pentru persoanele cu dizabilități în România și Europa', finanțat de Comisia Europeană, și facilitează accesul la evenimente care se organizează în alte șapte state membre, incluse în proiect: Cipru, Malta, Estonia, Finlanda, Italia, Belgia și Slovenia. Fiecare țară stabilește care sunt facilitățile pe care le acordă posesorilor de card european pentru dizabilitate“, se mai spune în comunicat.

Cardul european se eliberează la cerere și pot beneficia de el toate persoanele cu dizabilități (copii și adulți), indiferent de gradul și tipul de handicap înscris în certificatul de handicap emis de comisiile de evaluare din județe sau din București. Solicitanții trebuie să depună, personal sau prin reprezentant, cerere și o poză recentă la direcția generală de asistență socială și protecția copilului de la nivelul fiecărui județ sau sector din București, în evidența căreia sunt înregistrați, până la data de 30 noiembrie 2017.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.