ACTUALITATE 13 iunie 2017

Pilotul Szabó Csongor concurează la Bacău la sfârșit de săptămână

de Iulia Drăghici - Taraș | 958 vizualizări

Pilotul de raliu din Sfântu Gheorghe, Szabó Csongor, și-a pregătit mașina de curse pentru o nouă etapă a Campionatului Național de Raliuri „Dunlop”, care va avea loc în 16 – 17 iunie la Bacău. Raliul Moldovei va găsi echipa formată din Szabó Csongor și copilotul său, Rareș Fetean, hotărâtă și pregătită să își apere poziția din fruntea clasei 9.

„O să mergem, ca de obicei, sa obținem un rezultat cât mai bun. Ne dorim victoria, dar știm că lupta pentru prima poziție o să fie dificilă. Suntem conștienți că raliul o să fie lung și multe lucruri neprevăzute se pot întâmpla. La Arad ne-am învățat lecția și ne bucurăm ca am avut un ritm rapid încă de pe prima specială, așa că și la Bacău vom încerca să facem același lucru. (...) Probele speciale din județul Bacău sunt frumoase, interesante și mă aștept să avem parte de o luptă frumoasă pe ele. Probele diferă, de la secțiuni rapide și înguste prin pădure, până la urcări lente cu viraje strânse. La Raliul Moldovei o să avem de toate, inclusiv o superspecială în centrul Bacăului unde sper să avem parte de mulți spectatori pe margine”, a declarat Szabó Csongor.

Cu 17 probe speciale, Raliul Moldovei se anunță unul interesant, cu potențial de a atrage numeroși fani din zonă, mai ales că se desfășoară în două locații importante din județul Bacău. Startul festiv va avea loc joi seara în centrul orașului Bacău, în Piața Tricolorului, de la ora 20:30, unde fanii sunt așteptați să aplaude echipajele pe podiumul de start. Testele oficiale ale raliului au loc tot joi, între orele 15:00 și 19:00, în zona localității Lespezi, în timp ce probele speciale sunt concentrate vineri și sâmbătă.

Cu 70 de kilometri cronometrați în prima zi, cele 9 probe speciale de vineri se concentrează aproape exclusiv în zona orașului Moinești: aici au loc câte două treceri pe cele 4 probe distincte, printre care și cea mai lungă a raliului, Bolatau, în lungime de aproape 15 kilometri. Prima zi de concurs se încheie cu superspeciala, care va avea loc în Bacău, pe una din principalele artere din centrul orașului.

A doua zi de concurs mută acțiunea în zona orașelor Bacău și Buhuși, cu 3 probe special distincte care vor fi parcurse de 2 sau de 3 ori, urmând ca ziua să se încheie cu Power Stage-ul „Buhuși”, în lungime de peste 6 kilometri. După parcurgerea celor 56 de kilometri de probă, echipajele se vor întoarce în Bacău, unde va avea loc festivitatea de premiere, începând cu ora 20:30.

Etapa anterioară, de la Arad, a pus mari probleme echipajului Szabó – Fetean, din cauza unor defecțiuni la cutia de viteze. Cu probleme tehnice încă de la începutul etapei arădene, Csongor și Rareș au reușit un loc 4 în cadrul clasei 9.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.