ACTUALITATE 26 iunie 2017

Polițiștii covăsneni au acționat pentru siguranța traficului rutier

de Covasna Media | 1676 vizualizări

Săptămâna trecută, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au desfășurat acțiuni, în cadrul unui plan de acțiune întocmit la nivel național, activitățile vizând siguranța participanților la trafic și salvarea de vieți prin reducerea numărului de accidente rutiere.

În perioada 19-25 iunie a.c., polițiștii au desfășurat zilnic acțiuni în teren, urmărind verificarea modului de respectare a regulilor privind acordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor ce au acest drept, a regulilor de circulație pentru bicicliști și pietoni, dar și descurajarea celor care conduc cu viteză excesivă sau efectuează depășiri neregulamentare.

Astfel, în intervalul menționat au fost aplicate 343 de sancțiuni contravenționale pentru abateri le regimul rutier. Dintre acestea, 104 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, iar 61 pentru abateri comise de pietoni. Au fost reținute 12 permise de conducere, 4 dintre acestea pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și, de asemenea, pentru alte abateri la regimul circulației, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri au constatat și 5 fapte de natură penală la regimul circulației pe drumurile publice.

Acțiunile pe această linie vor continua, siguranța traficului rutier fiind una dintre prioritățile majore ale Poliției Române.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.