ACTUALITATE 22 iunie 2017

Primăria Sfântu Gheorghe a relansat oferta pentru vânzarea hotelului Bodoc

de Agerpres | 2257 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe a relansat oferta pentru vânzarea hotelului Bodoc din centrul municipiului, după ce la prima licitaţie nu s-a prezentat niciun investitor.

Potrivit anunţului postat pe pagina de internet a Primăriei, licitaţia se va face cu oferte în plicuri sigilate, iar acestea pot fi depuse până pe data de 19 iulie a.c., urmând să fie deschise de comisie în aceeaşi zi.

La prima licitaţie, desfăşurată în primăvara acestui an, preţul de pornire a fost de un milion de euro şi deşi caietul de sarcini a fost achiziţionat de trei companii, niciuna dintre ele nu a depus ofertă.

La a doua licitaţie condiţiile sunt mult mai avantajoase, suma de pornire fiind stabilită la 900.000 de euro, iar garanţia bancară cerută de autorităţi a fost redusă de la 500.000 de euro la 300.000 de euro. Aceasta va fi restituită viitorului proprietar în trei etape, pe măsura îndeplinirii sarcinilor stabilite în contract, iar imobilul va putea avea şi alte destinaţii decât cel de hotel.

„Cei interesaţi au subliniat că un astfel de hotel, cu astfel de capacitate nu ar putea funcţiona eficient în Sfântu Gheorghe, deci ar trebui să nu fie destinaţie unică, să fie şi locuinţe sau sedii de birouri, să poată avea şi destinaţie pentru activitate culturală şi restaurant”, a declarat viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Tóth Birtan Csaba.

Fostul hotel 'Bodoc' din Sfântu Gheorghe are zece etaje şi a fost achiziţionat de municipalitate în urmă cu aproape trei ani de la omul de afaceri braşovean, Ioan Neculaie, care l-a cumpărat în anul 2003 împreună cu alte active ale fostei S.C. Turism şi Agrement 'Oltul' scoase la privatizare.

Hotelul Bodoc, construit între anii 1971-1972, a intrat în 2007 în modernizare, dar lucrările au fost sistate la scurt timp, iar clădirea a rămas de atunci în paragină.

Între timp, proprietarul a acumulat o datorie de aproape 160.000 de euro către bugetul local Sfântu Gheorghe şi era ameninţat cu executarea silită, iar în cele din urmă a decis să vândă hotelul municipalităţii, tranzacţia fiind încheiată cu suma de 745.000 de euro.

Teme articol: Hotel Bodoc licitatie
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.