ACTUALITATE 2 iunie 2017

FOTO: Prințul Charles în vizită la Cernat

de Iulia Drăghici - Taraș | 2340 vizualizări

Aflat în călătorie prin Transilvania, prințul Charles, moștenitorul Coroanei Britanice a făcut joi, de 1 iunie, o vizită Muzeului Haszmann Pál din localitatea covăsneană Cernat.

„A sosit la ora 14 și a stat o oră și jumătate. S-a simțit foarte bine, s-a uitat atent la toate exponatele, s-a interesat de tot muzeul, s-a bucurat că erau copii aici și că învățau diverse meșteșuguri tradiționale. (...) E un om foarte cult și totodată foarte modest și foarte prietenos. Pentru noi vizita aceasta e o mare bucurie și e mare cinste și pentru județul Covasna și pentru Muzeul Național Secuiesc din Sfântu Gheorghe de care noi aparținem ca secție”, a declarat pentru Observatorul de Covasna, muzeograful Haszmann Pál.

Prințul de Wales a putut vedea la acest muzeu mașini de epocă, mașini și unelte agricole vechi, radiouri vechi, patefoane, gramofoane și alte asemenea exponate.

De la Muzeul Haszmann Pál, prințul Charles a plecat către Cetatea din Cernatul de Sus. Acesta a fost însoțit și de contele Kalnoky pe parcursul vizitei sale.

Moștenitorului Coroanei Britanice se află încă de la începutul săptămânii într-o vizită privată în țara noastră. În Transilvania acesta a mai vizitat satul Viscri și trei biserici medievale din județul Brașov, iar în călătoria din județul Covasna a fost inclusă și reședința sa din Valea Zălanului.

Sursă foto: Facebook, Muzeul Haszmann Pál.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.