ACTUALITATE 6 iunie 2017

Raliu dificil la Arad pentru pilotul Szabó Csongor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1342 vizualizări

Pilotul covăsnean Szabó Csongor a avut parte de încercări dificile în cadrul etapei a treia din Campionatul Național de Raliu „Dunlop”, desfășurată în perioada 2-3 iunie în zona Aradului. Acesta a obținut locul 4 și 12 puncte în clasament, după ce a luat parte la concurs cu mașina a cărei cutie de viteze a fost înlocuită cu una de stradă după testele oficiale, ca urmare a unei defecțiuni majore.

Cu 116 kilometri cronometrați, Raliul de la Arad se anunța a fi unul disputat și interesant, atât pentru echipaje, cât și pentru fani.

După participarea la startul festiv și întâlnirea cu echipajele în fața Primăriei Arad, sub privirile a mii de fani care au venit să își facă poze cu mașinile de concurs, Szabó Csongor și copilotul său Rareș Fetean au luat startul pe traseul shakedown-ului. După două ture de reacomodare cu macadamul, a fost observată sub mașină o scurgere de ulei, care s-a dovedit a fi din cutia de viteze a Suzuki-ului Swift de clasa 9. După o încercare de rezolvare a problemei și încă o tură în care mașina a fost din nou testată, s-a decis întoarcerea în parcul de service din Arad pentru găsirea adevăratei probleme. Cutia de viteze a fost schimbată și astfel, echipajul covăsneanului a luat startul în Raliul Aradului cu o cutie de viteze de stradă, inferioară celei de curse, și fără blocant.

„Am venit la Arad cu entuziasm și cu dorința unui rezultat bun. Socotelile de acasă nu s-au potrivit cu cele de aici, cutia de viteze fiind schimbată după teste și pornind, astfel, cu un dezavantaj major. Am încercat toată ziua să mergem cât de tare am putut în aceste condiții, să fim cât se poate de rapizi, am avut și câteva momente la limită pe unele viraje și altele prin tufișuri sau șanțuri. (...) Am pornit din start cu un handicap față de celelalte echipaje, dar consider că ne-a motivat mai tare să fim rapizi pe probe. Chiar și în aceste condiții, m-am simțit foarte bine pe probe și îmi pare rău că nu am putut să ne luptăm pentru prima poziție, așa cum ne-am propus înaintea startului. Cu toate acestea, ne-am dovedit că putem fi rapizi și în condiții dificile și sunt sigur că la Raliul Moldovei vom fi implicați în lupta pentru victorie. Ne vedem pe probele de la Bacău!”, a declarat Szabó Csongor după Raliul Aradului.

În prezent, mașina de curse a pilotului covăsnean se află în reparații în Ungaria și este pregătită de specialiști pentru etapa de la Bacău, care va avea loc peste două săptămâni.

 

 

Teme articol: Arad raliu Szabo Csongor
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.