ACTUALITATE 2 iunie 2017

Sepsi OSK sărbătorește promovarea în Liga I cu focuri de artificii

de Iulia Drăghici - Taraș | 3067 vizualizări

Promovarea în Liga I a echipei de fotbal Sepsi OSK din Sfântu Gheorghe va fi sărbătorită săptămâna viitoare cu mult fast în centrul municipiului, printr-un concert şi un joc de artificii, a anunţat conducerea clubului.

Petrecerea va avea loc pe 7 iunie, iar, potrivit patronului echipei, Dioszegi Laszlo, concertul va fi susţinut de formaţia Edda din Ungaria, iar accesul publicului va fi gratuit.

„Eu consider că această echipă minunată merită să fie sărbătorită (...) pentru această performanţă (...) O să fie o sărbătoare frumoasă şi aşteptăm iubitorii sportului rege în număr cât mai mare (...) Edda este formaţia care m-a inspirat (...) şi în centrul oraşului va fi şi un joc de artificii care va concura cu cel din acest an de la Zilele Sfântu Gheorghe. Aşteptăm iubitorii fotbalului şi nu numai să vină, să sărbătorim împreună această mare realizare”, a declarat Dioszegi Laszlo.

El a mai spus că echipa are o săptămână de vacanţă, după care va începe pregătirile pentru campionatul care va începe pe 15 iulie.

Sepsi OSK nu-şi va putea disputa meciurile acasă pentru că stadionul municipal nu este omologat pentru prima ligă.

„Au fost domnii de la Ligă în inspecţie (...) şi sunt enorm, enorm de multe lucruri care trebuie îndeplinite (...) Mai avem o lună şi jumătate la dispoziţie până începe campionatul şi sunt o groază de lucruri de făcut. Din păcate nu ştiu dacă o să avem timp să facem stadionul conform cerinţelor, dar un lucru pot să promit - că o să încercăm cu toată puterea. Şi aici apelez la bunăvoinţa iubitorilor de fotbal din judeţul nostru să ne ajute, pentru că singuri nu o să reuşim. (...) Cel mai mare duşman al nostru, în momentul acesta, este timpul. Nu spun că avem în buzunar 300.000 sau 400.000 de euro, cam cât o să fie cheltuiala totală (...) dar noi tot vrem să jucăm acasă (...) Dacă nu reuşim să facem stadionul va trebui să jucăm undeva în deplasare (...) Eu spun aşa, că primele 3-4 meciuri poate le jucăm în altă parte, iar restul la Sfântu Gheorghe, dar asta depinde şi de ajutorul oamenilor. Dacă vin 100 de inşi cu lopeţi şi cu ce mai trebuie (...) noi putem să arătăm ţării întregi că facem minuni, aşa cum am mai făcut, într-o lună şi jumătate facem ce în mod normal se face în 5 luni”, a mai spus acesta.

Dioszegi a menţionat că, din acelaşi motiv, meciurile nu vor putea fi jucate nici la Braşov şi nici la Târgu Mureş.

„Am rămas foarte decepţionaţi (...) Nu putem juca nici la Braşov pe stadionul Tineretului (...) şi nici la Târgu Mureş pentru că nici ei nu au stadion corespunzător de prima ligă (...) Avem trei localităţi unde am putea juca, la Ploieşti, la Mediaş sau la Piatra Neamţ. Mai e Cluj, dar e mai departe (...) Dacă de noi ar depinde, atunci am alege Mediaş pentru că se află la 150 de kilometri de Sfântu Gheorghe şi este un oraş civilizat. Ne-ar place să jucăm acolo, dacă şi ei o să fie de acord şi ne lasă pe terenul lor (...) Eu aş vrea să începem campionatul pe 15 iulie acasă, dar, cum spuneam, depinde şi de cei care o să vină să ne ajute să terminăm munca la timp, pentru că timpul e foarte scurt şi va trebui, în paralel, să construim şi echipa”, a mai spus Diozegi Laszlo.

Conducerea clubului intenţionează să mai aducă 6-7 jucători noi, menţionând, totodată, că obiectivul său este clasarea pe locul 10 în prima ligă.

„Ţelurile noastre sunt ca în prima ligă să facem un parcurs frumos, care înseamnă locul 10-11, deci să nu ne facem de râs oraşul (...) Neapărat mai trebuie să aducem jucători, suntem conştienţi de asta. Echipa aceasta a fost foarte bună pentru liga a doua, dar ne mai trebuie întăriri, 6-7 jucători foarte buni pentru liga întâi. Restul jucătorilor o să rămână, fiindcă au contribuit la această mare victorie şi merită toţi să aibă o şansă în prima ligă”, a spus Dioszegi Laszlo.

(Agerpres)

Sursă foto: Digisport.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.