ACTUALITATE 11 iunie 2017

Sportivii din Sfântu Gheorghe, premiați de municipalitate

de Iulia Drăghici - Taraș | 2618 vizualizări

Cei mai buni oameni ai sportului din Sfântu Gheorghe în anul 2016 au fost premiați de municipalitate în cadrul unei ceremonii speciale, desfășurată vineri în sala de şedinţe a Consiliului Local. Evenimentul a fost inclus în cadrul Zilelor Sportive 2017. Astfel, 18 sportivi și 6 antrenori au primit nu doar aprecieri, ci și premii în bani de la autoritățile locale, în valoare totală de 30.000 de lei.

„Este o tradiție ca municipiul Sfântu Gheorghe să premieze sportivii. Ca noutate este faptul că premiile s-au înmânat cu ocazia Zilelor Sportive. Deși a trecut mai bine de jumătate de an din 2017, am considerat că este oportun ca această apreciere a rezultatelor obținute de sportivi în 2016 să fie făcută în cadrul celui mai mare eveniment sportiv al anului. Sfântu Gheorghe este pe un trend ascendent în domeniul sportului, mai ales acum după ce și echipa de fotbal Sepsi OSK a promovat în Liga 1. Totuși, aceste lucruri nu sunt posibile dacă nu promovăm și sportul de masă, iar pentru aceasta avem nevoie de modele. Prin acest eveniment și prin aceste premii vrem să motivăm cei mai buni sportivi și antrenori pentru că ei sunt exemple pentru copii, tineri și pentru întreaga comunitate, că e bine să facă în toate zilele sport”, a declarat vineri pentru „Observatorul de Covasna”, gazda evenimentului, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba.

Acesta ne-a mai precizat că premiile au fost acordate în sume între 500 și 5.000 de lei.

În lista sportivilor premiați au făcut parte: la seniori – Incze Kriszta (lupte libere), Cosmin Trofin (atletism), Dániel Attila (triatlon), Claudia Bobocea (atletism), Adina Popescu (lupte libere), Mădălina Linguraru (lupte libere), Vasile Bejenaru (ju-jitsu), Antal Robert (ju jitsu), Vița Cristina Oltean (ju-jitsu) și Tompa György Kadosa (înot); juniori – Sánta Robert (alpinism), Szucs Noémi (atletism), Maria Raluca Artene (înot), Vlad Lașcu (ju-jitsu), Kisgyörgy Magor (karate) și Orbán Norbert (lupte libere).

În rândul antrenorilor premiați s-au numărat: Mátéfi Árpád de la CSM Sfântu Gheorghe (lupte libere), Révész Katalin, CSM Sfântu Gheorghe (atletism), Valentin Anghel, CSM Sfântu Gheorghe (atletism), Petru Oltean, CSM Sfântu Gheorghe (ju jitsu), Daniel I. Daniel, ACS Tri-Aluta Sfântu Gheorghe (duatlon, triatlon) și Ciprian Grosu, ACS Ciprian Sfântu Gheorghe (înot).

De asemenea, în cadrul ceremoniei au mai fost premiați doi veterani în ale sportului, Augustin Covaciu și Páll Erzsébet.

Foto: Henning János

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.