ACTUALITATE 8 iunie 2017

Un nou parc în Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 1097 vizualizări

În luna decembrie 2016 Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe a adoptat Hotărârea nr. 350/2016 în urma căreia s-a decis reabilitarea în anul 2017 a unui spațiu verde și amenajarea unei zone de recreere Eco-Wifi.

Spațiul verde propus spre reabilitare se situează pe strada 1 Decembrie 1918, vis-a-vis de intrarea în strada Arany Janos. Proiectul este o continuare. În anul 2014 municipiul Sfântu Gheorghe a obținut titlul „Orașul Reciclării”, drept urmare a primit un premiu de 12.000 de euro pentru amenajarea unei zone de recreere eco. În scopul folosirii acestui premiu conform destinației sale, în 2016 s-a decis amenajarea unui parc Eco-Wifi unde se va asigura acces gratuit la internet wifi și se vor monta containere speciale pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Zona de recreere Eco-Wifi va fi protejată de zgomotul traficului de pe strada 1 Decembrie 1918 de un zid de sprijin şi gard viu. În interiorul parcului s-au propus locuri de şezut fixe şi parcări pentru biciclişti, toate necesare pentru a transforma spaţiul într-un reper şi punct de interes local. Amenajările urbane din spațiul înverzit se completează cu grup sanitar public şi un loc de depozitare a deşeurilor menajere.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe dorește continuarea amenajării unor spații verzi similare în oraș, astfel că se vor înființa parcuri îngrijite în care se asigură servicii publice de calitate și care vor deveni locuri confortabile de odihnă. Aceste planuri se încadrează perfect în șirul obiectivelor Anului participării comunitare conform cărora trebuie extins numărul zonelor de recreere în aer liber din oraș.

Biroul de imagine al Primăriei

 

Teme articol: Sfântu Gheorghe parc
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.