ACTUALITATE 2 iunie 2017

VIDEO: Locuitorii din Bodoc, speriați de întâmplarea cu ursul

de Agerpres | 2389 vizualizări

Primarul comunei Bodoc, Fodor Istvan, a declarat joi că atât el, cât şi localnicii sunt îngrijoraţi de faptul că urşii au început să se plimbe tot mai des prin localitate.

Afirmaţia sa a fost făcută în contextul în care, noaptea trecută, unul dintre cei doi urşi care s-au apropiat de gară a fost lovit de tren la câţiva paşi de peronul staţiei CFR.

''În loc să umble prin pădure, urşii umblă la gara din Bodoc. Bine că nu au intrat şi la chioşcul de bilete. E destul de periculos, că vin oameni şi noaptea şi dimineaţa la tren. (...) Eu nu pot să le spun navetiştilor să nu meargă la serviciu, să stea acasă. (...) Deja a început scandalul în comună, oamenii ne întreabă ce facem noi, autorităţile, că, vedeţi, în faţa uşii de la gară ursul e călcat de tren. Şi culmea, nu a fost unul singur, a mai fost cu un coleg, care nici nu a vrut să plece de la locul accidentului. A mai venit de vreo 2 - 3 ori. Bine că nu s-a întâmplat vreo nenorocire, că ursul nu l-a prins pe omul de serviciu de la gară'', a spus primarul Fodor Istvan.

El a arătat că urşii au făcut şi anul acesta pagube în comună, atacând animale domestice şi distrugând stupi de albine.

''Urşii intră în sat, iar oamenii nu mai au curaj să iasă pe drum. Nu ştiu ce putem face. (...) Verzii spun că vânătorii sunt mincinoşi, că sunt ucigaşi de animale, iar noi, primarii, suntem la mijloc şi trebuie să le spunem ceva oamenilor. (...) Dar nu depinde de noi, am făcut, am strâns semnături, am depus memorii la ministere (...), dar nimeni nu ne bagă în seamă. Nu se poate ca ursul să umble în faţa uşii din gara Bodoc. Dacă era în pădure sau pe câmp era altceva. (...) E o problemă destul de mare dacă ministerul nu vede problemele astea, mai ales că în nicio lege nu e trecut dacă e atacat un om de urs cine ce pagube plăteşte. (...) Dacă împuşti un urs plăteşti (...), dar pentru un om nu se plăteşte. (...) Eu nu ştiu unde ajungem dacă continuăm aşa (...), dar trebuie să găsim o cale ca urşii să stea în pădure şi oamenii în sat'', a mai spus primarul.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, Nicoleta Tolvaj-Marin, a declarat pentru AGERPRES că în noaptea de miercuri spre joi un urs a fost lovit de un tren accelerat în apropierea gării CFR din Bodoc. Acesta a fost găsit de un lucrător CFR, care a sunat la numărul unic de urgenţă 112.

''Poliţiştii sosiţi la faţa locului au constatat că animalul a decedat în urma impactului. Aceştia au anunţat şi paznicul de vânătoare pentru a-l ridica, iar în prezent se fac verificări pentru a se vedea cum a ajuns acest animal în zonă'', a arătat Nicoleta Tovaj-Marin.

https://youtu.be/SF4MqQWpim0

Teme articol: primar gara urs Bodoc
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.