ACTUALITATE 11 iulie 2017

Ce îl aduce pe Klaus Iohannis în Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 7953 vizualizări

Președintele României, Klaus Iohannis se va afla marți, 18 iulie,într-o o vizită oficială în județele Covasna și Harghita. La Sfântu Gheorghe, șeful statului va avea o întâlnire cu reprezentanții clusterelor, asociațiilor profesionale și incubatoarelor din zonă.

„Au trecut mulți ani de când un șef de stat nu a mai fost în vizită oficială în cele două județe din centrul țării, iar scopul acestei vizite îl reprezintă cunoașterea problemelor locale, identificarea realităților zonei, dar și a elementelor care țin de viitoarea dezvoltare regională. (...) Președintele va participa la o dezbatere cu autoritățile locale, o dezbatere care avea loc la Consiliul Județean Harghita, în Miercurea Ciuc. Va fi o dezbatere la care vor participa peste 300 de aleși locali, dar și reprezentanți ai instituțiilor județene. Această dezbatere poartă numele „Coerență și transparență – exemple de bune practici la nivelul județelor Harghita și Covasna”. Se va concentra pe identificarea problemelor cu care se confruntă cei din administrația locală din județele Harghita și Covasna, dar și identificarea domeniilor cu potențial de dezvoltare în această zonă, dar și a modului în care sunt puse în practică măsurile de ordin administrativ în această zonă.

Cele două județe, e bine de subliniat, au un potențial extraordinar de dezvoltare, dar trebuie identificate condițiile care vor face posibile această dezvoltare. Din nou, vreau să vă dau câteva detalii despre temele care vor fi abordate în cadrul acestei dezbateri – infrastructură, activități economice și forță de muncă la nivel local, capacitatea de colaborare prin intermediul clusterelor și al asociațiilor de dezvoltare intercomunitare, turismul și, așa cum am precizat deja, potențialul de dezvoltare din această zonă. Aș mai preciza un lucru. Acest eveniment, această dezbatere este organizată de Consiliul Județean Harghita în colaborare cu Consiliul Județean Covasna”, a declarat marți, într-o conferință de presă purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi.

Președintele va mai vizita Complexul Monahal Șumuleu Ciuc, căminul „Sfântul Ștefan” din Miercurea Ciuc, fabrica Perla Harghitei din Sâncrăieni, iar apoi va porni către Sfântu Gheorghe.

„Aici va avea loc o întâlnire cu reprezentanții clusterelor, asociațiilor profesionale și incubatoarelor din zonă. Se va discuta despre măsurile care ar putea fi luate pentru încurajarea întreprinderilor mici și mijlocii din zonă, dar și modul în care acestea ar putea să aducă o contribuție importantă la dezvoltarea economică a județelor Harghita și Covasna”, a mai declarat purtătorul de cuvânt.

Seara, Klaus Iohannis „va lua parte la un moment cu totul special, acesta va avea loc la Mausoleul de la Mărăști, în județul Vrancea, la exact 100 de ani la bătălie, una dintre cele mai mari desfășurate pe teritoriul României în Primului Război Mondial. Iată, Președintele ia parte la un ceremonial militar, dar, de asemenea, aduce omagii ostașilor români care și-au pierdut viața în timpul Primului Război Mondial”, a mai declarat reprezentanta președinției.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.