ACTUALITATE 17 iulie 2017

Cei mai frumoși câini din România, premiați la Bodoc

de Iulia Drăghici - Taraș | 2654 vizualizări

Peste 60 de rase canine au putut fi admirate sâmbătă și duminică la Covasna Dog Show

Cei mai frumoși câni din România au participat sâmbătă și duminică, 15 și 16 iulie, la a doua ediție de Covasna Dog Show. În cadrul expoziției de frumusețe, C.A.C., de sâmbătă, au fost înscriși 210 câini, iar în partea a doua a evenimentului, cea de duminică, listele oficiale arată participarea a 187 de patrupede. Potrivit datelor oficiale, cei prezenți au putut să vadă aici câini din 60 de rase. La Expo D.A.C. MOLOSS Club au fost înscriși 39 de câini din 11 rase.

Rasele câștigătoare

Sâmbătă, un câine din rasa Copoi Ardelenesc a obținut locul I în clasamentul celor mai frumoși. Locul II a fost ocupat de un American StaffordshireTerrier, iar locul III de un American Akita. Duminică, un exemplar din rasa Terranova (Newfoundland) a ocupat prima poziție în clasament, iar un Dalmațian și un Brac Italian au completat podiumul.

La categoria Veteran, titlul i-a revenit incontestabil unui câine din rasa American Akita, în vârstă de 10 ani.

În ceea ce privește juniorii, în ziua de sâmbătă primul loc a fost obținut de un American StaffordshireTerrier, iar duminică de Bracul Italian.

Categoria Perechi a fost cucerită în ambele zile de Ciobăneștii de Asia Centrală.

La rasele românești, locul I a fost ocupat de un Ciobănesc Românesc Corb.

Concursurile au fost arbitrate de specialiști recunoscuți la nivel național, printre care și președintele Asociației Chinologice Române, Cristian Ștefănescu, vicepreședintele Asociației Chinologice Române, Petru Muntean, Daniela Radu, dr. Călin Mărgineanu și Csatari Andreea. Delegatul Asociației Chinologice Române a fost  dr. Horațiu Stan.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Chinologică Covasna. Sponsorii evenimentului au fost Primăria Bodoc, Consiliul Județean Covasna, Royal Canin România și Asociația DogShow.Eu.

Organizatorii vor să aducă în județ și o expoziție internațională

Având în vedere succesul tot mai mare pe care îl capătă concursul de frumusețe dedicat câinilor din județul Covasna, coordonatorii evenimentului anunță că au făcut demersurile necesare pentru a iniția aici și o expoziție internațională.

„Pentru anul viitor ne dorim să organizăm o expoziție internațională. (...) În județul Covasna nu a mai fost nicio expoziție internațională de câini de vreo 15 ani, (...) iar aceste evenimente sunt foarte apreciate de toată lumea”, ne-a declarat președintele Asociației Chinologice a județului Covasna, Kerekes Karoly.

Iulia Drăghici

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.