ECONOMIC 27 iulie 2017

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat majorarea salariilor angajaţilor din primărie

de Agerpres | 1791 vizualizări

Consiliul local Sfântu Gheorghe, reunit joi în ședinţă ordinară, a aprobat majorarea salariilor angajaţilor din primărie și de la serviciile publice din subordine începând cu data de 1 iulie a.c, în baza Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Primarul municipiului, Antal Arpad, a declarat că grilele de salarizare au fost discutate în prealabil cu reprezentanţii sindicatului și vor fi aplicate timp de șase luni, după care vor fi reașezate în urma evaluării angajaţilor.

Antal a mai spus că la stabilirea acestora au fost luate în calcul mai multe criterii, printre care acordarea unor salarii stimulative debutanţilor, pentru a putea atrage tineri specialiști, precum și recompensarea și fidelizarea angajaţilor instituţiei.  „Intenţia noastră este să oferim salarii mai mari pentru debutanţi, pentru tinerii dornici să lucreze în administraţia publică locală, salariile să fie atragătoare, pentru ca ei să vină să lucreze aici. În același timp, încercăm să loializăm și să îi ajutăm pe cei care au rămas alături de noi în perioada în care s-au tăiat salariile și au plecat mulţi din primărie iar cei care au rămas au dus o greutate mai mare pe umeri. (...) Am spus și sindicatelor, grila este valabilă timp de șase luni iar după șase luni reevaluăm tot, vedem cine ce a făcut, în cazul în care e ok, rămâne sau nu să scădem salariile. (...) Locuri de muncă mai sunt la primărie și vor mai fi, deoarece, cu siguranţă, vom ajunge să ne despărţim de unii colegi care nu prestează o muncă de calitatea pe care o așteptăm“, a afirmat Antal Arpad.

Potrivit acestuia, un tânăr debutant care a terminat facultatea, deci cu „vechime zero“, va avea un salariu de 2.900 de lei conform grilei actuale și de 3.100 de lei de la 1 ianuarie 2018 iar între cel mai mic și cel mai mare salariu din instituţie raportul va fi de 3,5 în cazul personalului cu studii superioare.

Primarul a mai spus că speră ca majorarea salariilor să fie stimulative și să se reflecte pozitiv în calitatea serviciilor oferite cetăţenilor.

 

 

 

Teme articol: salarii primarie majorare
Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.