ACTUALITATE 1 iulie 2017

După caniculă, vin furtunile; două coduri portocalii pentru județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 3689 vizualizări

Județul Covasna se regăsește sâmbătă, duminică și luni sub incidența a două coduri portocalii, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. Primul cod, valabil sâmbătă, 1 iulie, între orele 10:00 și 21:00, vizează temperaturi extreme, disconfort termic deosebit de accentuat. A doua avertizare meteo, de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, ploi însemnate cantitativ, intră în vigoare în 2 iulie, de la ora 20:00 și se va încheia pe 3 iulie la ora 23:00.

Temperaturi extreme, disconfort termic deosebit de accentuat

În cursul zilei de sâmbătă (1 iulie), în județele Tulcea, Constanța, Brașov, Covasna, Botoșani, cea mai mare parte a județelor Mehedinți, Gorj și Suceava, precum și în nordul județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău și vestul județelor Vrancea, Bacău și Neamț, disconfortul termic se va menține accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 36 și 38 de grade, iar în zona montană vor fi cu mult mai ridicate decât normele perioadei. 

Instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, ploi însemnate cantitativ

În cursul nopții de duminică spre luni (2/3 iulie) și pe parcursul zilei de luni, în județele Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman și zona de munte a județelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna și Buzău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și se va manifesta prin averse torențiale,  frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă de 50...70 l/mp și pe arii restrânse 80...90 l/mp.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.