Covasna Media Group|Thursday, 27 July, 2017

EDITORIAL. Codruţa şi nulităţile „poporului ales” 
Avem nişte fapte şi nişte oameni. Faptele: lumea politicienilor hoţi s-a săturat de procurori şi mai ales de şefa DNA, Laura Codruţa Kövesi. S-a intrat prea mult la puşcărie, au fost prea multe procese care au barat, măcar pentru o vreme, fulminante cariere politice. Concluzia: jos cu ea! Jos cu ei! Jos cu Justiţia! Sus CCR-ul obedient! Trăiască Im(p)unitatea! Trăiască Pragul de sus!

Prin urmare, Parlamentul o cheamă pentru a treia oară în faţa unei comisii-fantomă, doar de dragul de a-şi arăta muşchii obosiţi de-atâta risipă de energie pe o temă inventată de un fost consilier de-al lui Băsescu. Dacă refuză şi-acum, pesediştii sunt hotărâţi să-i facă plângere penală. Dacă nu refuză şi vine la comisie să explice unde-a fost ea într-o seară de prin 2009, sute de articole de presă şi emisiuni TV o vor îngropa sub tone de gunoaie. Oricum o dă, Codruţa nu poate ieşi teafără din încercarea asta.

Şefa DNA nu s-a dus la audierile comisiei-fantomă. Şi bine a făcut. N-avea ce să caute în faţa unor nulităţi cu aere de „popor ales”. Aşa că nulităţile au hotărât s-o pârască ministrului Justiţiei. Foarte bine, s-o dea ministrul afară, măcar aşa va purta şi Kövesi, nu doar Dragnea, cununa de spini a „martirilor” neamului. Din motive cu totul diferite, dar nu insistăm acum.

E interesant de văzut, însă, cum şi-au găsit politicienii hoţi şi trusturile de presă care-i sprijină nişte aliaţi chiar în interiorul instituţiei conduse de Kövesi: doi procurori pe care şefa i-a sancţionat pentru proastă activitate (sunt pline instituţiile statului de-ăştia pe care-i îndoaie lenea şi frica…) devin brusc nemulţumiţi de Codruţa şi-o reclamă la presă inventând poveşti despre „abuzurile incalificabile” ale şefei lor. Scandal uriaş, mediatizare cât Casa poporului pentru frustrările a doi procurori sancţionaţi de şef. „Atac la democraţie, oameni nevinovaţi cercetaţi, dosare cu dedicaţie” etc., un şir întreg de acuzaţii ţinute pentru când va fi nevoie, plus înregistrări făcute pe ascuns din nişte şedinţe ale DNA. Bă, eşti nebun?! Cine-ar mai ţine într-o instituţie de importanţa DNA asemenea specimene?!

De partea cealaltă, oamenii. Hai să vedem cine-o acuză: nişte parlamentari ai Puterii hoaţe care lucrează sub comandă politică, un fost preşedinte al României care îşi reneagă propriile mandate, o prietenă a acestuia cercetată în „n”şpe dosare penale, trusturi de presă ale unor condamnaţi sau pe cale de a fi condamnaţi. Oameni pentru care ieşirea din scenă a Laurei Codruţa Kövesi este vitală, ultima lor speranţă fiind aceea că după Codruţa vin pacea şi armonia, procurorii revenind la starea de marionete în care i-a găsit atât de detestata şefă a DNA.

Să vedem şi cine-o apără pe Codruţa Kövesi: presa cu adevărat independentă, neinteresată de salvarea şefilor lor de procese şi condamnări, neimplicată în „mânării” meschine cu politicieni hoţi. Preşedintele Iohannis, omul care a declarat că n-are niciun motiv să-şi dorească schimbarea din funcţie a şefei DNA. Ambasadorul SUA, care şi-a manifestat aprecierea şi încrederea în munca procurorului-şef. Oamenii care au ieşit şi vor continua să iasă în stradă în apărarea Codruţei Kövesi, ca simbol al luptei împotriva corupţiei generalizate.

În ultimă instanţă, ar trebui s-o apere Legea: nu presa coruptă şi coruptibilă şi nu politicienii hoţi o dau afară pe şefa DNA la ordinul puşcăriabililor, ci instituţiile statului îndrituite să se ocupe de asemenea cazuri. Care pot propune preşedintelui ţării, prin ministrul Justiţiei, revocarea ei din funcţie dacă într-adevăr a greşit, a nedreptăţit oameni sau a închis nevinovaţi în puşcărie – apropo, niciun judecător nu condamnă un om doar pentru că o cere procurorul.

Şi-atunci, între aceşti oameni şi aceste fapte, ce alegem noi? Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu nu pot fi decât de partea Legii care condamnă corupţia şi a Străzii care s-a săturat de politicieni corupţi. Sigur, există viaţă şi după Kövesi. Nu e bătută în cuie la DNA. Dar, în acelaşi timp, îndepărtarea ei din funcţie ca urmare a presiunilor politicienilor hoţi şi a presei hoaţe ar arunca România în deplină uitare, din care n-ar mai scoate-o decât o altă Revoluţie sângeroasă. Ceea ce, cu siguranţă, nimeni nu-şi doreşte. Sau aproape nimeni, pentru că avem câţiva „pretini” în vecinătatea mai mult sau mai puţin imediată care abia aşteaptă destabilizarea României.

(Dumitru Manolăchescu)
Comentarii Facebook

Comentarii.

1 Răspuns la EDITORIAL. Codruţa şi nulităţile „poporului ales”

 1. lili

  Exista pe internet VIDEO clipul cu momentul de Ieri de la Comisia lu’ peste prajit care ancheteaza alegerile din 2012, condusa de PSDista Oana Florea(care i-a luat locul lui Mihai Fifor, numit Ministru)in care propunerea clovnului Antenei 3, deputatul PSD, Liviu Plesoianu este RESPINSA de PSDistul Eugen Nicolicea pe motiv ca “depunerea unei Plangeri Penale la dresa dnei Kovesi NU e plauzibila pentru ca NU exista o Infractiune”, adica dna Kovesi NU a incalcat nici o LEGE!

  Asa au ajuns la concluzia ca NU pot depune Plangere penala impotriva dnei Kovesi iar propunerea clovnului Antenei 3, Liviu Plesoianu NU a fost supusa la vot!

  Mai mult, chiar Presedinta Comisiei, tânăra deputată PSD Oana Florea, a respins propunerea lui Pleșoianu; L. Pleșoianu propusese să fie sesizat Ministrul Justiției privind aceste nou refuz și să se “solicite revocarea din funcție a șefei DNA”, cerință refuzată de Oana Florea care a declarat: “Noi nu ne putem subroga autorității superioare să îi spunem ce sancțiuni ar trebui să primească doamna Kovesi, asta va decide ministrul Justiției. Daca nu exista infractiune, NU putem depune Plangere penala impotriva dnei Kovei”!

  Rusine, penalilor, sunteti disperati sa o inlaturati pe Kovesi ca sa puneti “unul de-al vostru” si sa reveniti la furatul banilor publici fara frica, asa cum faceti de 27 de ani!

  Ma tot intreb: ce spun acum votantii PSD cand vad ca MINCIUNILE din maretul Program colorat al lui dragnea din campania electorala cad ca popicele, una dupa alta, chiar cateva pe zi!
  Ieri, minciunile sfidatoare privind Salariul Minim Brut incepand cu 2018 arata inca o data daca mai era necesar ca TOT Programul lui Dragnea a fost si este o mare MINCIUNA si Manipulare, a fost ocazia ca PSD sa castige alegerile si sa faca ce vrea cu Justitia care e pe urmele lui Dragnea si Taricenau si ale acolitilor lor penali!

  Informatii pe surse spun ca deja Deficitul a atins Limita MAXIMA de 3% in primul Semestru din 2017, Cifrele Oficiiale vin DUPA 25 Iulie, dar analistii deja prevad Taieri de salarii si disponibilizari in Adminsitratia publica, INEVITABILE la cum arata dezastrul Incasarilor la Buget pana acum!

  Iar despre salariile AMANATE pentru 2018, desi Programul de guvernare spunea 1 Iulie 2017, luati-va gandul, dragi bugetari, votanti ai PSD!
  Alea 4000 de Euro/luna pentru medici din 1 Ianuarie 2018 nici gand, fereasca Dumnezu de taieri, ce JALE e la colectarea Veniturilor la Buget…

  Zilele trecute la Antena 3 in studio, deputatul PSD Eugen Nicolicea a spus CLAR: “Autostrazile(promise!!) mai pot sa ASTEPTE,Pprioritare sunt Salariile si Pensiile”!

  Adica, exista Pericolull REAL de a NU putea plati Salariile si pensiile!

  Desi Banii bagati in Invetsitii pe 2017 sunt aproape de ZERO, totusi NU raman Bani suficienti pentru Salarii si Pensii!

  Rusine, PSD si Dragnea = o adunatura de mincinosi si hoti, exact cum am scris mereu pe acest forum!

  Ati votat cu PSD?!

   

Adaugă Comentariu

-->