ACTUALITATE 17 iulie 2017

Grupă grea pentru ACS Sepsi SIC în FIBA EuroCup Women

de Covasna Media | 1665 vizualizări

Echipa feminină de baschet ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, campioană națională în sezonul precedent, s-a aflat în urna pentru tragerea la sorți a grupelor preliminare pentru cea de-a doua competiție continentală intercluburi, FIBA EuroCup Women.

Formația noastră a fost repartizată într-o grupă foarte dificilă, alături de puternicele Energia Torun și Hatay BSB. Seria se va completa cu o a patra echipă care va izbândi într-un baraj play-off, tur-retur, în care sunt implicate Piestany Cajky și CCC Polkowice.

Energia Torun este una dintre cele mai combative echipe feminine de baschet din Polonia, terminând sezonul regulat pe locul al treilea. Fluctuațiile de formă au făcut însă ca Energia să cedeze încă din prima rundă eliminatorie, împotriva unei echipe mai slab clasate.

Hatay BSB are sediul în orașul Antakya, situat în apropierea graniței dintre Turcia și Siria. Echipa a terminat pe locul 6 în ierarhie, după care a cedat în fața titratei Galatasaray Istanbul, în manșa inaugurală de play-off.

Piestany Cajky este finalista competiției interne din Slovacia. Potențiala noastră adversară a avut un campionat foarte bun, pierzând totuși, fără drept de apel, în minimum de meciuri, cu 3-0, seria finală contra celor de la Good Angels Kosice. Pe de altă parte, Piestany Cajky este o mai veche cunoștință a echipelor feminine românești de baschet, cu care s-a confruntat de mai multe ori în Liga Central Europeană (CEWL).

CCC Polkowice a participat anul trecut în Euroligă, linia de clasament, cu care a terminat pe ultima poziție a grupei, fiind compusă din două victorii și 8 înfrângeri. În campionatul Poloniei, baschetbalistele din Polkowice au ajuns până în semifinale. La cârma formației respective se află antrenorul grec George Dikeoulakos, cel care în trecut a fost sub contract cu CSM Târgoviște. Dubla de baraj care va decide a patra componentă a grupei se va desfășura la finele lunii septembrie și la începutul lui octombrie.

Programul competiției, pentru ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, este următorul:

Energia Torun - ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe 12 octombrie 2017

ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe – Hatay BSB, 19 octombrie 2017

Piestany/Polkowice - ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, 26 octombrie 2017

ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe – Energia Torun, 2 noiembrie 2017

Hatay BSB - ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, 23 noiembrie 2017

ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe – Piestany/Polkowice, 30 noiembrie 2017

ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, formație condusă de către antrenorul principal Zoran Mikes, este debutantă într-o astfel de competiție. În palmaresul fetelor noastre se regăsesc două titluri naționale, dar și două Cupe ale României.

FIBA EuroCup Women strânge la start 40 de echipe, împărțite în două conferințe. În prima fază s-au alcătuit grupe de câte 4 echipe. Liderul, dar și echipele cu cele mai bune punctaje de pe locurile secunde, se vor califica pentru primul tur eliminatoriu, optimile de finală.

Mult succes!

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.