ACTUALITATE 20 iulie 2017

Investitor interesat să cumpere hotelul Bodoc din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 3071 vizualizări

Un investitor din judeţul Covasna este interesat să cumpere hotelul Bodoc din Sfântu Gheorghe, scos la licitaţie publică de Primăria municipiului, el făcând o ofertă concretă în acest sens.

Plicul cu oferta nu a fost, însă, desigilat, deoarece, conform procedurii, ar fi trebuit să se existe minimum doi ofertanţi, prin urmare termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost prelungit cu 15 zile.

„S-a fixat un nou termen de depunere a ofertelor, pe 3 august, dată la care poate fi considerată eligibilă şi o sigură ofertă conformă cu caietul de sarcini“, a declarat joi, pentru AGERPRES, viceprimarul municipiului, Toth Birtan Csaba.

La prima licitaţie, desfăşurată în primăvara acestui an, preţul de pornite a fost de un milion de euro şi, deşi caietul de sarcini a fost achiziţionat de trei companii, niciuna dintre ele nu a depus o ofertă.

La a doua licitaţie condiţiile au fost mult mai avantajoase, suma de pornire fiind redusă la 900.000 de euro, asemenea garanţiei bancare cerute de autorităţi, care a fost redusă de la 500.000 de euro la 300.000 de euro. Aceasta urmează să fie restituită viitorului proprietar în trei etape, pe măsura îndeplinirii sarcinilor stabilite în contract, iar imobilul va putea avea şi alte destinaţii decât cel de hotel.

Imobilul cu zece etaje, aflat în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, a fost achiziţionat de Primărie în urmă cu aproape trei ani de la omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, care l-a cumpărat în anul 2003 împreună cu alte active ale fostei S.C. Turism şi Agrement "Oltul“ scoase la privatizare. Hotelul Bodoc, construit între anii 1971-1972, a intrat în 2007 în modernizare, dar lucrările au fost sistate la scurt timp, iar clădirea a rămas de atunci în paragină.

Între timp, proprietarul a acumulat o datorie de aproape 160.000 de euro către bugetul local Sfântu Gheorghe şi era ameninţat cu executarea silită, iar în cele din urmă a decis să vândă hotelul municipalităţii, tranzacţia fiind încheiată cu suma de 745.000 de euro.

Teme articol: hotel Bodoc oferta preluare
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.