ACTUALITATE 10 iulie 2017

Județul Covasna rămâne sub media națională după rezultatele finale la bacalaureat

de Iulia Drăghici - Taraș | 1841 vizualizări

Procentul de promovare a examenului de bacalaureat a crescut cu aproape două procente după rezolvarea contestațiilor, la 69,36%, de la 67,61%, cât au arătat rezultatele inițiale. Chiar și așa, județul Covasna rămâne sub media națională, care a fost de 72,9%. Însă, rata de promovare a crescut în acest an cu aproape patru procente în județul nostru față de aceeași sesiune a anului trecut.

După contestații și ratele de promovare ale școlilor au crescut, însă clasamentul a rămas cam la fel: Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe (97,3%), Colegiul Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe (94,79%), Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe (92,31%), Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului (92,04%) și Liceul Teologic Reformat din Sfântu Gheorghe (80,70%).

Liceul unde s-a înregistrat cel mai mic procent de promovare este „Apor Péter” din Târgu Secuiesc. Aici, doar 13,24% dintre cei înscriși au luat examenul de bacalaureat.

În total, elevii au depus 311 contestații. Cele mai multe, 141, s-au depus la Limba și Literatura Română, materia unde a fost și cea mai mică rată de promovare dintre toate probele susținute, respectiv 77,03%. Pentru 114 dintre lucrările recorectate nota a fost scăzută, pentru 182 s-a mărit, iar pentru 15 punctajul final a rămas neschimbat.

În județul Covasna, 1.201 elevi au susținut anul acesta examenul de bacalaureat. În perioada următoare, absolvenții care au promovat examenul vor susține, dacă doresc să-și continue studiile, probele de admitere la universități.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.