ACTUALITATE 10 iulie 2017

Ministerul Educaţiei: Bursele pentru studenţi se acordă şi pe perioada vacanţei de vară

de Mediafax | 1697 vizualizări

Bursele studenţeşti, indiferent de categorie, se acordă pe toată durata anului universitar, respectiv pe 12 luni, implicit şi pe perioada vacanţei de vară, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.

„Urmare a intrării în vigoare, în luna iunie, a Legii 137/2017 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative, bursele studenţeşti, indiferent de categorie, se acordă „pe toată durata anului universitar (12 luni)”. În acest sens, după apariţia legii, Ministerul Educaţiei Naţionale a modificat metodologia-cadru de acordare a burselor prin ordinul de ministru nr. 4104/2017 (publicat în Monitorul Oficial al României nr. 523/05.07.2017, Partea I) şi a solicitat universităţilor, în data de 6 iulie 2017, să opereze modificările care se impun în metodologiile proprii“, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale, remis luni MEDIAFAX.

Astfel, pentru luna iulie 2017, sumele alocate de Ministerul Educaţiei instituţiilor de învăţământ superior de stat pentru burse vor fi similare cu cele din luna iunie, respectiv de 63.908.245 lei, din care 54.582.957 lei pentru studenţii români înmatriculaţi în ciclurile universitare de licenţă şi master, indiferent de numărul de zile de vacanţă ale studenţilor, urmând ca pentru luna august, cuantumul să fie acelaşi.

La momentul constituirii bugetului de stat pe anul 2017, fondul de burse a fost fundamentat pornind de la durata calendaristică a activităţilor didactice,adică în medie 8,3 luni, numărul studenţilor bugetaţi şi cuantumul alocat pentru constituirea fondului de burse şi protecţie socială a studenţilor de 201 lei/lună/student, potrivit Ministerului Educaţiei.

Odată cu adoptarea Legii 137/2017, durata calendaristică a activităţilor didactice a fost extinsă pe toată durata anului, fiind astfel acoperite şi vacanţele.

Reacţia Ministerului Educaţiei vine după ce Liga Studenţilor (LS IAŞI) a informat studenţii că bursele studenţeşti promise pentru vara aceasta nu vor fi virate decât la finalul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, având în vedere că nu s-au alocat fonduri în acest sens, urmând ca acestea să fie disponibile abia după rectificarea bugetară din luna august.

 

Teme articol: studenti vacanta burse
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.