ACTUALITATE 16 iulie 2017

Nu vă lăsați păcăliți când cumpărați online! Recomandări de la polițiști

de Covasna Media | 1290 vizualizări

 

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna le transmit cetățenilor câteva recomandări pentru prevenirea înșelăciunilor privind cumpărăturile în mediul online:

– Dacă intenționați să achiziționați produse în mediul online, vă recomandăm să cumpărați numai de pe site-uri oficiale și să alegeți ofertele care vă permit să achitați contravaloarea produselor la momentul livrării. De asemenea, unele site-uri de vânzări oferă și posibilitatea de a verifica coletul la livrare.

– Nu vă lăsați induși în eroare de prețurile mici! Diferențele mari între prețul de piață al unui produs și prețul cerut de fapt, ar trebui să vă ridice semene de întrebare, cu atât mai mult în situația în care persoana de la care cumpărați vă solicită plata în avans.

– Dacă totuși alegeți să achiziționați produse în atare condiții, faceți câteva verificări înainte de a plasa o comandă sau de a achita sume de bani în avans. Căutați online informații, păreri sau recenzii despre grupul sau persoana care oferă produsele. Este posibil să aveți surprize!

În situația în care ați comandat produse pentru care ați plătit și nu v-au fost livrate, salvați toate conversațiile purtate cu persoana la care ați plasat comanda, păstrați extrasul de cont sau orice înscris care face dovada plății, dar și orice alte informații care pot fi de ajutor în anchetă pentru identificarea făptuitorilor – adrese de e-mail, numere de telefon.

Dacă sunteți victima unei astfel de fapte, nu ezitați să sesizați poliția în cel mai scurt timp!

Biroul de Presă al IPJ Covasna

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.