ACTUALITATE 11 iulie 2017

O nouă expoziție canină la Bodoc

de Iulia Drăghici - Taraș | 2167 vizualizări

Peste 200 de câini din 80 de rase diferite vor putea fi admirați în weekend la Bodoc

Cele mai frumoase exemplare de câini din România vor putea fi văzute în perioada 15–16 iulie la expoziția națională de frumusețe și abilități, Covasna Dog Show, desfășurată în comuna Bodoc. Evenimentul, ajuns anul acesta la a doua ediție, va aduce la un loc peste 200 de câini din circa 80 de rase diferite.

„Este un concurs național, dar ne dorim ca anul viitor să ținem chiar și o expoziție internațională. Vizitatorii vor putea vedea aici cei mai frumoși câini din toată țara. O să fie și o demonstrație de dresaj. O să fie lucruri interesante. Fiecare câine din fiecare rasă este arbitrat separat, în funcție de vârstă, de sex, de clasă, dacă e senior sau junior. Din 12 grupe, va fi ales și cel mai frumos câine al expoziției. De asemenea, vom alege și cel mai bun junior, cel mai bun veteran. O să fie chiar interesant”, ne-a declarat președintele Asociației Chinologice Covasna, Kerekes Károly.

Organizatorii ne-au mai precizat, de asemenea, că sâmbătă și duminică vor fi organizate două expoziții diferite.

Înscrierile sunt deschise până în 12 iulie

În ceea ce îi privește pe proprietarii de animale, aceștia trebuie să știe că înscrierile sunt deschise până în 12 iulie la ora 18:00. La eveniment pot lua parte atât câinii care au deja pedigriu, cât și cei care nu au.

„Este o expoziție națională. Aici se pot înscrie și cei care au câini fără pedigriu. Câinii vor fi văzuți de arbitrii specialiști, care ne vor spune dacă animalele sunt sau nu de rasă. Dacă aceștia corespund unui anume standard, atunci pot primi pedigriu de tip C”, a mai spus Kerekes Károly.

Județul Covasna are crescători și dresori de câini de talie mondială

Evenimentul este organizat de Asociația Chinologică a județului Covasna, înființată recent, în 2014, la solicitarea specialiștilor.

„În toată țara se țin astfel de expoziții. La noi în județul Covasna ani de zile nu a fost viață chinologică. Avem crescători foarte buni în județul Covasna, care au câștigat expoziții internaționale, mondiale, europene. Nu avem doar exemplare frumoase de câini, ci și dresori foarte buni, oameni care și-au făcut examenele de muncă în străinătate și au concurat cu câini utilitari la competiții în străinătate. Așadar, a fost cerere să facem o asociație, cu care să ne afiliem la Asociația Chinologică Română, că fără acest pas nu am fi putut organiza nici expoziții de frumusețe, nici examene de muncă. Este important pentru noi ca și oamenii din județ să cunoască ce înseamnă câinii pentru că în societatea noastră oamenii au uitat că aceste animale au o utilitate și nu trebuie ținuți doar pentru frumusețe”, ne-a mai spus președintele Asociației Chinologice Covasna, Kerekes Károly.

Intrarea la evenimentul de la Bodoc se face pe bază de bilet, în valoare de 10 lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.