ACTUALITATE 11 iulie 2017

Polițiștii au acționat în intervalul 4–9 iulie pentru siguranța traficului rutier

de Covasna Media | 1174 vizualizări

Printre principalele obiective ale activității polițienești se regăsește menținerea siguranței traficului pe drumurile publice și salvarea de vieți prin reducerea riscului rutier și prevenirea producerii de accidente. Astfel, polițiștii desfășoară frecvent acțiuni în acest scop, urmărind disciplinarea participanților la trafic în sensul respectării regulilor de circulație.

În perioada 4–9 iulie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au desfășurat acțiuni pe linie de circulație, urmărind, în principal, reducerea numărului de accidente produse pe fondul abaterilor comise de pietoni, dar și al nerespectării regimului legal de viteză sau al conducerii sub influența băuturilor alcoolice.

În urma activităților desfășurate au fost constatate și sancționate contravențional 332 de abateri la regimul rutier. Dintre acestea, 69 de sancțiuni au fost aplicate pentru abateri comise de pietoni (traversare neregulamentară sau deplasare neregulamentară pe partea carosabilă), iar 131 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reținute 13 permise de conducere, trei dintre acestea pentru conducere sub influența alcoolului, alte trei pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, restul fiind reținute pentru alte genuri de abateri la regimul circulației.

Acțiunile polițiștilor continuă și pe parcursul acestei săptămâni. Le recomandăm conducătorilor auto, dar și celorlalte categorii de participanți la trafic, să manifeste prudență atunci când se află în trafic și să respecte regulile de circulație.

(IPJ Covasna)

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.