ACTUALITATE 13 iulie 2017

Trupa Osonó a dat startul Proiectului internațional Engage With Us

de Covasna Media | 1366 vizualizări

În perioada 12-21 iulie 2017, trei localități din Secuime găzduiesc un proiect internațional organizat de Trupa Osonó, cu titlul „Engage With Us”. Este vorba de Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc și Lunca de Sus, unde 21 de tineri din Austria, Ungaria și România (tineri maghiari și români) vor participa la workshopuri de educație teatrală, sub coordonarea a 6 lideri.

„Engage With Us” este un Proiect sprijinit de Asociația Verein für Freizeit und Bildung din Austria, care a considerat că Trupa Osonó, datorită bogatei și valoroasei sale experiențe în domeniul educației teatrale, are competența de a implementa un astfel de proiect. Trupa Osonó se bucură și de sprijinul Bakelit Multi Art Center din Budapesta, proiectul în cauză fiind co-finanțat de Erasmus+, Agenția Națională din Austria, Programul destinat schimburilor culturale dintre tineri. Scopul Proiectului, cu o durată de 10 zile, este experimentarea unor metode de educație teatrală. În prima parte a fiecărei zile, cei doi membri ai trupei, Fazakas Misi și Mucha Oszkár, vor conduce ateliere de pedagogie teatrală, de autocunoaștere și dezvoltare a personalității. Partea a doua a zilei cuprinde un program de vizite prin cele mai atractive locuri din zonă, unde tinerii se vor bucura și de diverse specialități din gastronomia regiunii.

Teatrul Independent Osonó este sprijinit de Asociația Tiszta Formák Alapítvány din Ungaria, iar în activitatea Trupei din Sfântu Gheorghe sunt implicați și elevii din clasa de actorie a Liceului de Arte „Plugor Sándor”.

(Fazakas Misi)

Teme articol: teatru teatru osono
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.