Covasna Media Group|Thursday, 27 July, 2017

VIDEO: Vești bune: taxe mai mici la salubritate de la 1 iulie 
Începând cu luna iulie, taxa de 80 de lei pentru depozitarea deșeurilor a fost suspendată, fapt care determină prețuri mai mici ale facturilor la salubritate. Cetățenii județului Covasna vor plăti mai puțin cu 1,5 și până la 2 lei pe cap de locuitor pe lună, în funcție de operator.

„Avem vești bune pentru populație. A apărut Ordonanța de Urgență în Monitorul Oficial al Românei, nr. 506, în care se reglementează că taxa de 80 de lei la depunerea deșeurilor în depozite a fost suspendată. Subliniez că a fost suspendată, nu eliminată. Suspendarea este valabilă până la 1 ianuarie în 2019, iar în anexa Ordonanței scrie și că începând cu anul 2020, această taxă va crește la 120 de lei. Pe scurt, deocamdată taxa care a fost plătită din luna mai și care este trecută separat de tarif pe factură, de la 1 iulie nu mai trebuie plătită. La Sfântu Gheorghe, spre exemplu, tariful este de 9 lei și taxa de doi. Această taxă de doi lei va dispărea deocamdată”, ne-a declarat Ambrus József, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem integrat de management al deșeurilor în județul Covasna” (ADI-SIMD Covasna).

Acesta a mai precizat că suspendarea taxei pentru depozitarea deșeurilor nu este singura noutate din Ordonanța intrată în vigoare de la 1 iulie.

„La Obiectivul anual de reducere a cantității de deșeuri, „faimoasa” sută de lei care este plătită de primării pentru reducerea deșeurilor cu 15%, se reduce la 50 de lei. Dar și aici modificarea e cu două tăișuri pentru că se scade taxa, dar se mărește target-ul: în loc de 15%, în 2017 acesta crește la 25%, în 2018 la 35% și așa mai departe. Deci această taxă rămâne, dar cu modificări. (…) Prin această modificare, legiuitorul a vrut să pună accentul pe colectarea selectivă, pentru o gestionare și mai bună a deșeurilor. În acest caz, dacă lucrăm bine, e spre binele nostru, iar dacă nu, tot acolo suntem”, a mai explicat Ambrus József.

 
Comentarii Facebook

Comentarii.

1 Răspuns la VIDEO: Vești bune: taxe mai mici la salubritate de la 1 iulie

 1. lili

  Ce bataie de joc!!
  “Mai putin cu 1,5 pana la 2 lei pe luna”!!!

  Asta in timp ce Parlamentarii si-au DUBLAT salariile de la 1 iulie 2017, salarii care ajung acum la peste 10 000 lei si au plecat voiosi in vacanta de 2 luni dupa ce s-au spetit “muncind” 1 an intreg, cate 1 ora MAXIM Lunea, cateva Marti si Miercuri, iar de Joi fuga acasa, obositi, evident!
  Rusine!

  “Legea salarizării unitare a intrat în vigoare: de la 1 Iulie 2017 Parlamentarii vor avea un salariu de 13.000 de lei, iar președinții Camerelor vor primi 16.500 lei.

  Legea salarizării unitare a intrat în vigoare, începând cu data de 1 iulie. Președinții celor două Camere, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu dar și parlamentarii sunt printre cei mai mari beneficiari ai acestei Legi.
  De la 5.000 de lei, salariile aleșilor vor ajunge la 13.000 de lei, în timp ce șefii celor două Camere vor avea 16.500 lei.

  Între timp, medicii și profesorii vor mai aștepta până în 2018.
  Abia de la 1 Ianuarie 2018(oare??!!)le vor crește și lor salariile, potrivit Legii salarizării, cu 25%.

   

Adaugă Comentariu

-->