ACTUALITATE 28 februarie 2016

Peste 140 de participanți la balul caritabil Rotary

de Sever Ioan Miu | 1174 vizualizări

142 de persoane au participat sâmbătă seara la cel de-al 16-lea bal caritabil organizat de Rotary Club Sfântu Gheorghe. Îmbrăcați la costum și rochii de seară, invitații au venit să-i susțină, prin taxa de participare și bilete de tombolă, pe copiii sărmani care frecventează Casa Rotary din municipiu.

„De cinci ani, ceea ce rămâne de la bal se duce în programul Casa Rotary. După școală, 16 copii cu vârstele între 9 și 14 ani au parte acolo de o masă caldă și învață pentru ziua următoare. Acest program e finanțat de Rotary în sensul că noi plătim chiria, iar programul îl desfășoară fundația Diakonia”, ne-a declarat amfitrionul serii, membrul Rotary Club Grubisics Levente.

„Când am donat pachete anul trecut, la Crăciun, copiii au fost foarte mulțumiți. Înainte cu un an, când au primit pachete și o sumă nu foarte mare de bani, i-am întrebat la ce au folosit banii. Cu inima deschisă, foarte mulți copii au răspuns 'i-am dat la ai mei' sau 'i-am dat la mama', 'a cumpărat mâncare', sau 'a cumpărat haine pentru mine”, ne-a povestit, emoționat, președintele Rotary Club din acest an, Nagy László.

Bal Rotary februarie 2016 - 1

„Mai avem și un program pentru copii în Covasna. Clădirea, care aparține fundației părintelui Bojte Csaba, necesită reînnoire și reconstrucție, de la acoperiș până la toaletă și bucătărie”, mai spune Nagy László. „Prin Clubul Rotary din Rattenberg avem un fond de 80.000 de lei și sunt niște îmbunătățiri la casa respectivă, încălzire cu sistem solar și se fac niște camere la mansardă. Banii aceștia intră la Rotary, iar Rotary va face aceste lucrări până la finele anului 2016”, spune Grubisics Levente.

Tombolă cu sticle de vin, coșuri de bunătăți și tablouri

Participarea la balul Rotary, organizat la sala de evenimente Orchidea Events, a costat 200 de lei, iar biletul de tombolă 10 lei. Tombola a fost organizată cu cadouri ca sticle de vin și pălincă, coșuri de mezeluri sau tablouri cum ar fi o lucrare grafică, copie de Lörincz Robert după „Dama cu hermină” de Leonardo Da Vinci. Lörincz Robert este fiul unuia dintre membrii Rotary Sfântu Gheorghe, iar în general premiile au fost fie produse de către membrii Rotary, fie cumpărate de către ei.

Tabloul a ajuns la o fată de 11 ani, Anna, care, participând la tombolă cu ajutorul părinților, a câștigat și două cărți și un set de farfurii de lemn. Anna s-a declarat cea mai fericită de tablou, pe care-l dorește în camera sa. Atmosfera a fost asigurată de prezența electrizantă a lui Ráduly Robert, fost concurent la X Factor în România și Ungaria, iar vocile excepționale ale Monicăi Opra și a lui Zakarias Pal, împreună cu formația Back in time, i-au scos pe participanți pe ringul de dans. De asemenea, un grup de fete și un băiat de la Palatul Copiilor, antrenați de Molnár Enikő, au oferit un moment de dans excepțional inspirat din filmele cu James Bond. „Am avut 142 de participanți. Anul trecut au fost 120 și ceva, e o creștere ușoară față de anii anteriori”, ne-a mai declarat președintele Rotary Club Sfântu Gheorghe. Rotary Club Sfântu Gheorghe are 22 de membri, însă la bal au venit, pe lângă invitații care nu sunt membri în club, și rotarieni din Odorheiu Secuiesc și Târgu Secuiesc.

Bal Rotary februarie 2016 - 2

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.