ACTUALITATE 16 martie 2016

Dezbatere publică pe tema Casei de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 724 vizualizări

Asociaţia de Tineret „Ecou“ şi Saint George Debate Club vor organiza o dezbatere publică pe tema Casei de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe, care a fost închisă în urmă cu câţiva ani, în încercarea de a găsi un răspuns cu privire la modalitatea în care ar putea fi reabilitată şi reintrodusă în circuitul public.

Reprezentantul asociaţiei, Mădălin Guruianu, care este şi consilier local, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că ideea dezbaterii a pornit de la iniţiativa Hannei Szonda, studentă la Universitatea de Arhitectură ş Urbanism „Ion Mincu“ din Bucureşti, care, pentru lucrarea de disertaţie, studiază posibilităţile de reabilitare a caselor de cultură construite în perioada comunistă.

„Apreciez genul acesta de acţiuni (...), îmi place când tinerii se implică şi vin cu idei şi soluţii. Pe Hanna nu o cunosc personal, nu am văzut-o niciodată, dar am apreciat modalitatea în care se implică şi cred că vine cu soluţii interesante“, a declarat Mădălin Guruianu, potrivit căruia aceasta va fi invitată la dezbaterea publică ce va avea loc pe 31 martie la Sfântu Gheorghe.

Guruianu a mai spus că dorinţa sa şi a celorlaţi membri ai Consiliului local Sfântu Gheorghe este ca această clădire abandonată să reintre în circuit.

Hanna Szonda a postat pe internet un chestionar adresat cetăţenilor municipiului Sfântu Gheorghe, cerându-le să o sprijine pentru „elaborarea propunerii de reabilitare arhitecturală şi morală a Casei de Cultură din Sfântu Gheorghe“. Printre altele, aceasta este interesată dacă locuitorii municipiului consideră oportun ca imobilul să devină un centru multifuncţional, care să găzduiască spectacole, expoziţii, spaţii de repetiţii şi ateliere de creaţie, precum şi un centru de conferinţe şi birouri tip co-working.

Casa de cultură a Sindicatelor şi-a încetat activitatea în urmă cu aproape trei ani, după ce Primăria i-a blocat conturile pentru neplata impozitelor la bugetul local, acumulând o datorie de peste un milion de lei. Autorităţile locale au cerut guvernanţilor, în repetate rânduri, să transfere Casa de Cultură în proprietatea oraşului, arătând că aceasta se degradează pe zi ce trece, însă demersurile nu au avut succes.

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.