ACTUALITATE 21 martie 2016

Judecătorul Gabriel Uţă, implicat în dosarul privind retrocedări ilegale de păduri, eliberat din funcţie

de Agerpres | 951 vizualizări

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind eliberarea lui Gabriel Uţă din funcţia de judecător la Tribunalul Covasna, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Conform sursei citate, şeful statului a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Covasna a lui Gabriel Uţă - ca urmare a respingerii cererii de acordare a avizului anual al Consiliului Superior al Magistraturii pentru menţinerea în funcţie după vârsta de 65 de ani - la data de 28 martie.

Secţia pentru judecători a CSM a decis anul trecut sancţionarea disciplinară a judecătorului Gabriel Uţă de la Tribunalul Covasna, implicat în dosarul instrumentat de DNA privind retrocedările ilegale de păduri în care era vizat Viorel Hrebenciuc. Secţia pentru judecători admitea atunci acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Gabriel Uţă.

"În temeiul prevederilor art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/ 2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia pentru judecători a aplicat lui Gabriel Uţă, judecător în cadrul Tribunalului Covasna, sancţiunea disciplinară constând în 'avertisment', pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. t) teza a II- a raportat la art. 991 alin. 2 din acelaşi act normativ - 'exercitarea funcţiei cu... gravă neglijenţă', 'există gravă neglijenţă atunci când judecătorul sau procurorul nesocoteşte din culpă, în mod grav, neîndoielnic şi nescuzabil, normele de drept material ori procesual'", se arăta în comunicatul CSM de la acea vreme.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.