ACTUALITATE 6 aprilie 2016

Un crocodil de Nil, expus la Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 2072 vizualizări

Un crocodil de Nil, cu o lungime de peste patru metri, capturat în Africa în urmă cu patru ani, a fost expus miercuri, în premieră, la Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe.

Exponatul a fost împuşcat în 2012 de către un vânător ucrainean şi donat muzeului din Sfântu Gheorghe de către Sarkany Arpad, patronul unei firme profilate pe turism cinegetic.

„Întâmplarea a făcut că eu am fost atunci acolo cu un grup de vânători şi un prieten de-al meu, vânător din Ucraina foarte renumit, şi-a exprimat dorinţa de a împuşca un crocodil, iar oamenii de acolo, băştinaşii, au spus că este un lac de acumulare, un lac artificial unde există nu un crocodil, ci un demon care a făcut atâtea pagube şi a mâncat atâţia copii şi femei, încât ei nu mai pot să-şi trăiască viaţa de zi cu zi liniştiţi şi tot timpul există asupra lor pericol când se duc la apă (...) Acest crocodil, având în vedere că, cineva, cândva i-a rupt un picior, probabil pescarii care au fost acolo cu plasele de pescuit, a devenit foarte agresiv şi a avut un comportament atipic, adică ori de câte ori a avut ocazia să se răzbune pe om, a făcut-o şi a făcut foarte mult rău populaţiei de acolo, a făcut foarte multe victime (...) După prinderea lui băştinaşii au organizat o mare sărbătoare (...) pentru că au scăpat de un coşmar“, a declarat, pentru Agerpres, Sarkany Arpad.

Potrivit acestuia, crocodilul a avut iniţial 4,7 metri lungime, dar după prelucrare, uscându-i-se pielea, s-a scurtat cu aproape 50 de centimetri.

Muzeul cinegetic din Sfântu Gheorghe a fost inaugurat în anul 2013 şi cuprinde numeroase trofee capturate în pădurile din judeţul Covasna, dar şi în alte locuri din lume. De asemenea, cuprinde o bogată expoziţie de arme de vânătoare, documente şi fotografii, majoritatea provenind din colecţii particulare. Cea mai mare donaţie, în valoare de circa 100.000 de euro, constând în trofee şi animale sălbatice împăiate, a fost făcută de Sárkány Árpád.

În muzeu există şi o zonă interactivă, unde vizitatorii pot atinge animalele împăiate, pot obţine informaţii pe ecrane touch screen despre speciile de animale şi pot „vâna“ cu o puşcă cu laser.

Instituţia muzeală a fost amenajată de Primăria Sfântu Gheorghe şi Asociaţia „Vadon“ cu scopul de a promova potenţialul natural şi turistic al judeţului Covasna, dar şi de a dezvolta interesul şi dragostea copiilor, în special pentru necuvântătoare şi pentru natură, în general, a declarat, pentru Agerpres directorul executiv al asociaţiei, Demeter Janos. De la inaugurare şi până în prezent, muzeul a avut peste 25.000 de vizitatori, în cea mai mare parte copii.

Teme articol: Muzeul Cinegetic crocodil nil
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.