ACTUALITATE 12 aprilie 2016

Amânare în procesul privind amenda de 10.000 de lei dată de Prefectura Covasna primarului Antal Árpád

de Agerpres | 818 vizualizări

Prima înfăţişare în procesul dintre Prefectura Covasna şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, care a contestat amenda de 10.000 de lei primită anul trecut pentru nesoluţionarea la termen a cererilor depuse pe Legea 10/2001 privind restituirea imobilelor naţionalizate, a avut loc marţi la Judecătoria Sfântu Gheorghe şi s-a soldat cu amânare.

Prefectul Sebastian Cucu a declarat că cererea de amânare a fost formulată de partea adversă, care doreşte să mai studieze dosarul, iar al doilea termen a fost stabilit pentru data de 17 mai a.c.

Potrivit prefectului, Primăria Sfântu Gheorghe este singura din judeţ care nu s-a încadrat în termenul stabilit pentru rezolvarea notificărilor pe Legea 10, la data aplicării amenzii având nesoluţionate peste 470 de cereri.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a chemat în instanţă atât Prefectura, cât şi Guvernul României, considerându-le indirect responsabile de neaplicarea în termen a acestei legi.

Antal Árpád se află sub control judiciar de la jumătatea lunii februarie a.c. şi este suspendat din funcţie până pe 17 aprilie a.c., fiind cercetat de DNA într-un dosar privind atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii oraşului, printr-un credit de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.