ACTUALITATE 9 iunie 2016

Evenimente sportive în weekend

de Sever Ioan Miu | 909 vizualizări

Vineri, sâmbătă și duminică continuă cel mai important eveniment de gen din Sfântu Gheorghe, Zilele Sportive, al cărui program l-am prezentat într-un articol anterior. Totuși, pe lângă deja tradiționala agendă fotbalistică județeană, voi scrie în acest articol și despre câteva dintre nenumăratele evenimente înscrise în programul Zilelor Sportive.

Hadnagy Attila și Marian Ivan, la meciul de nostalgie

Sâmbătă, pe Stadion, de la ora 11, are loc meciul de nostalgie dintre Sepsi OSK și foștii fotbaliști care au jucat pentru Oltul Sfântu Gheorghe când echipa era în divizia B, în ediția 2003-2004. Cum aveam o informație că băieții de la Sepsi sunt în vacanță, am fost curios de acest aspect și l-am sunat pe Bende Lajos, organizatorul partidei. „Eu așa am înțeles, că de la Sepsi OSK vor veni jucătorii care sunt din Sfântu Gheorghe și poate și câțiva din Brașov. Am înțeles că un fotbalist din Sfântu Gheorghe are nuntă și vin câțiva la nuntă, o să joace și ei. O să se strângă băieții”, a declarat Bende. Bende Lajos, care a fost căpitan de echipă când Oltul a intat în B, s-a ocupat acum să-și adune foștii colegi. „O să vină și Hadnagy Attila, vine Marian Ivan, care a fost și în America cu Naționala. Vine și Matyas Endre, care a jucat și la Rapid.  Antrenorii echipei, Alexandru Andrasi și Laci Polgar, vor fi și ei de față”, mi-a spus Bende. Tot sâmbătă, dar de la ora 13 și în sala Szabó Kati, are loc meciul de nostalgie FCM Brașov-Sfântu Gheorghe, cu jucători care au evoluat în anii 80.

Campionate de baby și minibaschet

Printre competițiile de baschet din cadrul zilelor sportive se numără Campionatul de Baschet U10 și Campionatul de Baschet U12. Potrivit organizatorului campionatului U10, Rusz István, meciurile vor avea lor sâmbătă de la orele 10, respectiv 14. Campionatul de Baschet U12 este programat duminică, de la 10. Ambele competiții se vor desfășura, dacă vremea ține cu micile baschetbaliste, în spatele Sălii sporturilor. „La U10 au mai renunțat echipe, va fi o echipă din Târgu Secuiesc și echipa de baby de la Sepsi SIC. La U12 vor fi din Târgu Secuiesc, Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe. Va fi o pregătire în afara sălii pentru campionatul de baby baschet și de minibaschet de la Mangalia. Sepsi SIC se pregătește la baby baschet, acolo avem echipă mai bună. La minibaschet încă suntem prea mici dar mergem să acumulăm experiență”, mi-a spus Rusz István.

Play-off-ul ligii a V-a, la final

Există sport și în afara Zilelor Sportive. Astfel, sâmbătă, la ora 18, va avea loc meciul Reci-Covasna, din play-off-ul ligii a V-a. Cele două echipe s-au calificat deja în liga a IV-a, după cum ne spune președintele Asociației Județene de Fotbal Covasna, Olah Jozsef. Așa că singurul meci cu miză din play-off va fi Ciucașul Întorsura Buzăului-Dozsa Dalnic, partidă care va decide echipa de pe locul III. Meciul va avea loc duminică, la ora 18.

Teme articol: SPORT Sepsi evenimente
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.