ACTUALITATE 11 iulie 2016

Noii agenți de poliție încadrați din sursă externă au depus luni jurământul de credință

de Covasna Media | 1174 vizualizări

31 de agenți de poliție încadrați din sursă externă la Inspectoratul de Poliție Județean Covasna au depus luni jurământul de credință. Ceremonia a debutat cu intonarea imnului de Stat al României, după care fiecare agent a rostit jurământul. Comisarul șef de poliție Silviu Stoenescu, împuternicit șef al Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, a dat citire mesajului șefului Poliției Române:

„În această zi atât de importantă, încărcată de emoție și solemnitate, a depunerii jurământului de credință, vă felicit și vă urez mult succes în continuare.

Angajamentul pe care l-ați făcut astăzi este primul pas spre asumarea răspunderii, în numele societății, pentru a-i apăra valorile materiale și spirituale.

Polițiștii sunt cei mai importanți purtători de imagine ai instituției; în funcție de atitudinea, corectitudinea și ținuta dumneavoastră, cetățenii își conturează percepția față de Poliția Română.

Iată de ce vă cer tuturor ca, printr-o pregătire riguroasă și continuă, să deveniți vectori ai profesionalizării, astfel încât Poliția Română să continue să fie o poliție puternică, respectată, un partener de încredere.

Nu va fi ușor, nu va fi lipsit de riscuri, însă, dacă v-ați ales din convingere această profesie, veți simți cea mai mare satisfacție pe care o poate avea un om: aceea de a fi util semenilor săi, de a fi nu doar respectat, ci și iubit de către cei în slujba cărora se află.

Doar prin profesionalism și onestitate, prin fermitate, bunăvoință și promptitudine, veți câștiga prestigiul și aprecierea comunității.

Valoarea de exemplu a fiecărui polițist trebuie dublată cu o atitudine morală, recunoscută și apreciată de semeni, încrederea comunității în Poliția Română constituind un obiectiv important.

În încheiere, permiteți-mi să vă felicit încă o dată cu ocazia depunerii jurământului de credință! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a transmis șeful Poliției Române.depunere juramant politisti (1)

Cei 31 de agenţi de siguranță publică și-au început activitatea la data de 1 iulie 2016, iar începând cu 25 iulie vor urma cursuri de inițiere în carieră, cu o durată de 3 luni.

După absolvirea acestor cursuri, agenții își vor desfășura activitatea la posturile de poliție comunale unde au fost repartizați ca urmare a concursului susținut, în funcție de opțiunea pe care au avut-o la înscriere, sub atenta îndrumare a unor polițiști cu experiență.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Nicoleta Marin

https://youtu.be/1t79ZM19Kog

Teme articol: poliţie juramant
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.