ACTUALITATE 3 iulie 2017

Instanţa a respins cererea de suspendare a hotărârii privind reorganizarea reţelei şcolare din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1913 vizualizări

Tribunalul Covasna a respins, ca nefondată, cererea de suspendare a hotărârii de reorganizare a reţelei şcolare preuniversitare de stat din municipiul Sfântu Gheorghe pentru anul 2017-2018, formulată de reprezentanţii Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), care, prevede, printre altele, comasarea Liceului Tehnologic „Puskás Tivadar” cu Liceul Tehnologic „Kós Károly”.

Consilierul PPMT Bálint József, unul dintre contestatarii hotărârii, a declarat luni că va ataca sentinţa instanţei la Curtea de Apel Braşov.

„Aşteptăm motivarea din partea instanţei şi vom face recurs. Sunt dezamăgit, dar nu sunt supărat pe instanţă, care aşa a considerat, că Consiliul Local are dreptul să reorganizeze reţeaua şcolară. Sunt supărat pe UDMR care a făcut acest pas greşit (comasarea celor două licee – n.r.), iar astfel se va desfiinţa Liceul Kós Károly, o şcoală cu tradiţie din judeţul Covasna. Noi considerăm că este important pentru viitorul copiilor şi al municipiului Sfântu Gheorghe să menţinem ambele unităţi de învăţământ”, a declarat Bálint József.

Hotărârea Consiliului Local Sfântu Gheorghe privind reorganizarea reţelei şcolare preuniversitare a fost adoptată la finele anului trecut, iar, potrivit acesteia, Liceul „Kós Károly” îşi va pierde personalitatea juridică şi va funcţiona în subordinea Liceului „Puskás Tivadar”.

În luna ianuarie aproape 200 de persoane au participat la un miting de protest în faţa Primăriei Sfântu Gheorghe, împotriva deciziei autorităţilor locale de a desfiinţa Liceul „Kós Károly”.

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a explicat la acea vreme că măsura are drept scop crearea unei „şcoli profesionale puternice” şi a fost luată în urma unor studii aprofundate, ce au avut la bază scăderea numărului elevilor şi utilizarea mai eficientă a infrastructurii şcolare.

Potrivit conducerii Primăriei, comasarea va duce la pierderea personalităţii juridice şi actualului sediu al Liceului „Kós Károly”, însă elevii vor avea condiţii mai bune de pregătire la „Puskás Tivadar”, acesta fiind mult mai bine dotat.

Conducerea Primăriei a precizat, totodată, că după mutarea Liceului „Kós Károly” intenţionează să renoveze clădirile aflate în strada Gábor Áron şi să mute aici clasele pregătitoare de la Liceele „Székely Mikó” şi „Mikes Kelemen”, care nu au spaţii suficiente, prin urmare să înfiinţeze o nouă şcoală elementară cu predare în limba maghiară.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.