ACTUALITATE 5 iulie 2017

Buget de peste 32.000 de lei pentru subvenția adresată apicultorilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1580 vizualizări

Cererile se depun până în 15 august

Pentru a beneficia de subvenție, apicultorii trebuie să depună cererile de plată pentru accesarea Programului Național Apicol (PNA) până la 15 august a.c., anunță Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna. Bugetul alocat pentru acest program în anul 2017 este 32.542 mii lei la nivel național.

Beneficiarii programului sunt apicultorii (persoane fizice, persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale) care utilizează fondurile pentru acțiunile de combatere a agresorilor şi a bolilor specifice stupilor, în special a varoozei, raționalizarea transhumanței și pentru măsuri de asistență pentru repopularea șeptelului apicol. De asemenea, de acest program pot beneficia și cooperativele agricole recunoscute conform legislației în vigoare, numai pentru acțiunea de  asistență tehnică pentru apicultori și organizaţiile de apicultori.

„Obiectivul Programului îl constituie îmbunătăţirea producţiei şi comercializării produselor apicole prin acordarea de sprijin financiar apicultorilor pentru achiziţionarea de: medicamente pentru tratarea varoozei şi nosemozei, de colectoare de polen, colectoare de propolis, uscător de polen sau încălzitor miere, de mătci, şi/sau familii de albine, de cutii în vederea reformării cutiilor uzate în urma deplasării acestora în pastoral, respectiv pentru acordarea de sprijin financiar cooperativelor agricole pentru achiziţionarea de: maturator, centrifugă, topitor de ceară cu abur din inox”, arată un comunicat de presă transmis de APIA Covasna.

Programul Național Apicol a fost aprobat și publicat în Monitorul Oficial în 4 iulie a.c. Valoarea sprijinului financiar alocat PNA pentru perioada 2017-2019 este de 97.626 mii lei, din care suma de 48.813 mii lei reprezintă contribuția Uniunii Europene la programele apicole naționale.

Informațiile necesare accesării PNA 2017 sunt disponibile pe site-ul instituției, la adresa: www.apia.org.ro, la link-ul: http://www.apia.org.ro/ro/directia-masuri-de-piata/apicultura/programul-national-apicol.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.