METEO 25 iulie 2017

Vreme instabilă, temperaturi în scădere. Prognoza meteo pentru miercuri şi joi

de Agerpres | 1317 vizualizări

MIERCURI. Temperatura aerului va marca o scădere uşoară faţă de ziua precedentă şi în regiunile estice şi sud-estice, iar vremea va deveni normală din punct de vedere termic în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul teritoriului, unde încă va fi călduroasă, informează ANM.

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în depresiuni şi 33 de grade în estul Munteniei şi vestul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 22...23 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, ziua în nordul şi estul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, iar noaptea în jumătatea de est şi izolat în rest. În aceste regiuni vor fi averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce trecător pot lua aspect de vijelie. Cu precădere în sud-est şi la munte cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi punctiform 40...50 l/mp. Izolat vor fi căderi de grindină.

JOI. Vremea va fi în general instabilă. În cursul zilei cerul va fi variabil în vest şi nord-vest, dar va prezenta înnorări temporar accentuate în restul teritoriului. În Muntenia, Moldova şi Oltenia, local în Transilvania şi Dobrogea şi doar izolat în celelalte regiuni, se vor semnala averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi însemnate şi, mai ales în sud-estul ţării, vor fi condiţii de grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21...22 de grade în depresiuni şi în jumătatea nordică a Moldovei şi 29...30 de grade în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse 11 grade în depresiuni şi 20...21 de grade pe litoral.

 

 

 

Teme articol: meteo vreme prognoza
Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.