SOCIAL 26 iulie 2017

Proiectul de reabilitare a faţadelor blocurilor din Sfântu Gheorghe, în dezbatere publică

de Agerpres | 2682 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre ce vizează reabilitarea faţadelor blocurilor din municipiu, printr-un program multianual subvenţionat parţial din bugetul local.

Proiectul, iniţiat de viceprimarul Toth Birtan Csaba, în scopul îmbunătăţirii aspectului urbanistic al localităţii, prevede, în prima fază, refacerea faţadelor blocurilor din centrul municipiului, aflate pe arterele principale de circulaţie, iar în următorii doi ani şi ale celorlalte blocuri din cartiere.

Viceprimarul Toth Birtan Csaba a declarat pentru AGERPRES că, potrivit legii, reabilitarea faţadelor trebuie făcută de către proprietarii imobilelor, pe cheltuiala lor, însă autorităţile locale pot subvenţiona, în anumite condiţii, aceste lucrări pentru familiile al căror venit mediu net lunar pe membru este mai mic decât venitul mediu net lunar pe economie.

„O comisie numită de primar a fixat zonele de acţiune prioritară, e vorba despre locuinţele situate pe arterele principale ale oraşului. (...) Nu sunt faţade care să fie periculoase, dar sunt gri, sunt făcute acum 30-40 de ani aceste blocuri şi ar trebui împrospătate“, a mai spus Toth Birtan Csaba.

Proiectul privind „Programul multianual privind creşterea calităţii structural-ambientale a clădirilor din municipiul Sfântu Gheorghe“, care poate fi consultat la sediul primăriei şi pe pagina de internet www.sfantugheorgheinfo.ro, se va afla în dezbatere publică până pe data de 4 august iar cetăţenii pot trimite eventuale propuneri, sugestii sau opinii în scris pe adresa instituţiei.

 

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.