ACTUALITATE 1 august 2013

Proiectil neexplodat, găsit la un centru de colectare a fierului vechi

de Agerpres | 550 vizualizări

Un proiectil de război, calibrul 100 mm, neexplodat, a fost descoperit la un centru de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase din Târgu Secuiesc.

Poliţia a fost sesizată de către administratorul centrului de colectare, care a cerut intervenţia de urgenţă a unei echipe operative pentru ridicarea proiectilului. Bărbatul nu a putut preciza cine a predat obiectul la fier vechi, prin urmare Poliţia a demarat cercetări în vederea identificării persoanei şi tragerii acesteia la răspundere pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului materiilor explozive.

Proiectilul a fost ridicat de angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna şi urmează să fie distrus.

De altfel, purtătorul de cuvânt al ISU, plt. Marius Tolvaj, a precizat că în cursul zilei de vineri, între orele 9.00-12.00, va avea loc o misiune de distrugere a mai multor obiecte de muniţie neexplodată găsite în cursul acestui an pe teritoriul judeţului Covasna. Misiunea va fi îndeplinită de către echipa pirotehnică a ISU Covasna, în poligonul 'Lt. Păiuş David' din Sfântu Gheorghe.

Conducerea ISU avertizează populaţia ca în cazul în care descoperă întâmplător grenade, mine sau proiectile de război să sune la numărul de urgenţă 112. De asemenea, avertizează că este interzisă atingerea, lovirea, mişcarea, demontarea ori introducerea în foc a muniţiei deoarece există riscul exploziei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.