ACTUALITATE 20 noiembrie 2013

Preşedintele CJ Covasna: După descentralizare, facem ordine în instituţiile preluate

de Agerpres | 854 vizualizări

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamás Sándor, a declarat miercuri că prima măsură pe care o va lua în urma descentralizării instituţiilor din Agricultură, Sănătate, Mediu, Sport şi Cultură va fi să „facă ordine”, menţionând că va trece la comasarea instituţiilor care se suprapun cu structurile administraţiei locale, la schimbarea organigramelor şi intabularea clădirilor transferate.

El a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că este mulţumit de măsura luată de Guvern pe linia descentralizării şi şi-a exprimat speranţa că acesta va fi doar primul pas spre „aducerea deciziilor mai aproape de cetăţeni”.

„Este important să subliniem că suntem mulţumiţi de ce înseamnă descentralizarea. Vom primi toate imobilele ce ţin de Cultură, Mediu, Sănătate, Agricultură şi Sport, inclusiv tabăra de copii de la Pădureni, terenurile de sport, până la ultimul şurub de la fiecare instituţie. Ce se va întâmpla acum? Vrem să facem ordine. După preluare vom intabula clădirile şi apoi ne vom ocupa de compoziţie – trecem la schimbarea organigramelor, la comasări – pentru că nu vrem paralelisme. (...) Vom face centre contabile, deci nu vom ţine mai mulţi contabili la fiecare instituţie. Astfel vom eficientiza activitatea şi va fi în beneficiul cetăţenilor”, a spus Tamás Sándor.

În context, a menţionat că în urma reorganizării nu vor fi concedieri, dar se vor organiza concursuri pentru ocuparea posturilor de conducere.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
guv, 28 noiembrie 2013
Elaborati organigrama dar APROBAREA o da autoritatea ierarhica,GUVERNUL!!!!Este valabil pentru toate institutiile descentralizate.Descentralizare nu inseamna mai multa ,,putere" ci mai multa citeste integral
lili, 24 noiembrie 2013
"In context, a menţionat că în urma reorganizării nu vor fi concedieri....." !!!!!! NU vor fi concedieri, asta a mentionat, asta chiar nu intelegi ??!!!
@lili, 23 noiembrie 2013
...vor fi reduceri de posturi, dar cei ca tine care au mult prea mult timp liber in orele de munca, postand comentarii pe net, vor fi redistribuiti in locuri mai putin confortabile. In comentariile citeste integral
lili, 21 noiembrie 2013
O socoteala greu de inteles..." Vom face centre contabile, deci nu vom ţine mai mulţi contabili la fiecare instituţie"...dar nu vor fi concedieri.... la fel spunea mai zilele trecute si Dragnea.... citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.