ACTUALITATE 7 ianuarie 2014

„Urgenţa” anului la 112!

de Agerpres | 836 vizualizări

112

Un bărbat din Sfântu Gheorghe a sunat la numărul unic de urgenţă şi le-a cerut poliţiştilor care au ajuns la el să îi cumpere votcă

Un bărbat din municipiul Sfântu Gheorghe a fost amendat de poliţişti după ce i-a chemat la domiciliul său prin numărul de urgenţă 112, pretextând că are nevoie de ajutor, şi le-a cerut să-i cumpere o sticlă de votcă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna, Nicoleta Marin, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că bărbatul le-a spus operatoarelor că este bolnav şi nu poate coborî din pat pentru a-şi închide ferestrele rămase deschise, însă poliţiştii sosiţi la locuinţa lui au constatat că era beat şi că de fapt îi chemase pentru a le cere să-i cumpere o sticlă de băutură.

„Poliţiştii l-au sancţionat pentru apelarea nejustificată a numărului de urgenţă 112, conform prevederilor OG 34/2008”, a spus Nicoleta Marin.

O statistică realizată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale arată că peste 70% din apelurile primite la Numărul Unic de Urgenţă 112 sunt false, iar Covasna se află printre judeţele „fruntaşe” în acest top.

Majoritatea apelurilor vin de la copii, tineri sau persoane cu probleme psihice şi sunt în mare parte realizate de pe cartele pre-pay. Operatorii spun că unii cetăţeni sună la 112 din plictiseală, pentru a cere diverse informaţii, sfaturi, reţete culinare, pentru a-şi reclama vecinii sau rudele. Spre exemplu, în urmă cu câţiva ani un cetăţean din Sfântu Gheorghe a sunat disperat pentru a se plânge că soacra sa, venită în vizită pentru o săptămână, şi-a prelungit şederea şi nu pare să aibă de gând să plece prea curând acasă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.