ACTUALITATE 13 ianuarie 2014

„Anul jocului” la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 526 vizualizări

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au declarat 2014 „Anul jocului”, propunându-şi ca sub acest generic să faciliteze întâlnirea unui număr cât mai mare de cetăţeni cu actori şi trupe de teatru.

Coordonatoarea Biroului de Imagine a Primăriei Sfântu Gheorghe, Barta Monika, a declarat că deschiderea oficială a „Anului jocului” va avea loc pe data de 27 martie, când va fi marcată Ziua mondială a teatrului, iar pe parcursul următoarelor luni vor avea loc numeroase spectacole şi recitaluri în locuri mai mult sau mai puţin convenţionale, susţinute de actori din judeţul Covasna, dar şi de invitaţi din ţară şi străinătate.

Anul acesta la Sfântu Gheorghe va avea loc cea de-a doua ediţie a Festivalului de artă contemporană PulzArt, dar şi cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului de teatru neconvenţional „Atelier”, iniţiat de dramaturgul Radu Macrinici, cel mai vechi festival internaţional de teatru din România.

2013 a fost „Anul sunetului şi al cuvântului” la Sfântu Gheorghe, adică al muzicii şi literaturii, 2015 va fi „Anul tradiţiei”, iar 2016 „Anul imaginii”, adică al artei plastice, fotografiei, filmului şi design-ului.

„Unul dintre ţelurile programului este şi acela de a aduce arta în stradă, să devină mai accesibilă unei largi pături sociale. Practic ne propunem să mişcăm şi oamenii care nu participă deloc sau participă foarte rar la evenimente culturale”, a spus Barta Monika.

Pe de altă parte, aceste programe au şi menirea de a demonstra potenţialul şi vitalitatea culturală a municipiului Sfântu Gheorghe şi de a sprijini candidatura acestuia pentru titlul de „Capitală culturală europeană 2021”, pe care o va depune în numele a trei judeţe, Covasna, Harghita şi Mureş.

„Capitala culturală europeană este un proiect important al municipalităţii şi al societăţii civile din Sfântu Gheorghe şi nu numai. (...) Cred că avem şanse şi suntem pregătiţi să ne luptăm şi cu Iaşiul, şi cu Clujul, şi cu Timişoara”, a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.