ACTUALITATE 15 ianuarie 2014

Staţiunea Malnaş va fi modernizată şi reintrodusă din vară în circuitul turistic

de Agerpres | 1032 vizualizări

Staţiunea Malnaş-Băi, rămasă în paragină după privatizarea activelor turistice, va fi reabilitată şi reintrodusă din vara acestui an în circuitul turistic, printr-un proiect comun al Consiliului Local şi Consiliului Judeţean Covasna.

Proiectul prevede modernizarea şi reabilitarea băilor tradiţionale şi a mofetei (emanaţii naturale de bioxid de carbon, folosite în tratarea bolilor cardiovasculare şi circulatorii), amenajarea de vestiare, cabine de duş şi grupuri sanitare.

Primarul comunei Malnaş, Kasléder József, a declarat miercuri că autorităţile au cumpărat în anul 2011 activele fostei Societăţi de Turism şi Agrement 'Oltul', devenind proprietarii hotelului cu 50 de camere, a restaurantului, bazei de tratament şi a unui teren de circa 30.000 de metri pătraţi. Activele au fost achiziţionate cu 300.000 de euro de la omul de afaceri braşovean Ioan Niculae, care în urma procesului de privatizare le-a achiziţionat în 2003 la pachet cu alte terenuri şi clădiri aflate în localităţile Sfântu Gheorghe, Vâlcele, Şugaş Băi, Turia şi Bixad.

„Anul trecut am finalizat lucrările la baia cu apă rece şi acum vrem să continuăm. Zona este foarte frumoasă, de altfel şi prinţul Charles al Marii Britanii are o proprietate în apropiere, la Valea Zălanului, iar acest lucru ne va ajuta mult la promovarea brandului staţiunii şi atragerea turiştilor. Malnaş a fost un brand pe vremuri şi vrem să îl relansăm”, a spus Kasléder József.

Primăria Malnaş intenţionează, de asemenea, să atragă fonduri europene în viitor pentru construirea unui aquaparc, a unei pârtii de schi şi un centru wellness, dar şi să pună în valoare numeroasele izvoare de apă minerală.

Staţiunea Malnaş este atestată documentar din anul 1913, iar potrivit unor documente de arhivă printre personalităţile care au vizitat zona se numără poetul Ion Minulescu şi criticul literar Perpessicius.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.