ACTUALITATE 29 ianuarie 2014

DIICOT Covasna a destructurat un grup infracţional implicat în spălare de bani şi trafic de persoane

de Agerpres | 604 vizualizări

Un grup infracţional compus din nouă persoane, implicat în spălare de bani şi trafic de persoane, a fost destructurat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Covasna (DIICOT), cu sprijinul poliţiştilor din judeţele Covasna şi Braşov.

Procurorul Creola Neagu precizează într-un comunicat de presă că ancheta a relevat „indicii rezonabile” privitoare la faptul că în perioada anilor 2010-2012 membrii reţelei au recrutat ori ademenit mai multe femei din România pe care le-au transportat în Grecia, unde au fost cazate în diferite locaţii şi obligate să practice prostituţia în folosul grupării.

Potrivit anchetei, banii obţinuţi în urma exploatării victimelor au fost folosiţi de către membrii grupării pentru a dobândi bunuri mobile şi imobile, aceştia „preocupându-se de crearea unei aparenţe de origine licită a bunurilor”, se arată în documentul citat.

În cursul zilei de miercuri, au fost efectuate opt percheziţii domiciliare pe raza judeţului Covasna, fiind ridicate bunuri şi înscrisuri în vederea cercetărilor. De asemenea, s-au aplicat măsuri asiguratorii ale sechestrelor asupra bunurilor imobile, mobile, inclusiv a conturilor aparţinând inculpaţilor, precizează sursa citată.

Procurorii au propus arestarea preventivă a doi inculpaţi, dosarul urmând să fie înaintat spre soluţionare Tribunalului Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.