ACTUALITATE 29 ianuarie 2014

Noi disponibilizări la hotelul Montana din staţiunea Covasna

de Agerpres | 564 vizualizări

Nici una dintre cele 35 de persoane rămase fără loc de muncă nu va beneficia de plăţi compensatorii

Numărul persoanelor disponibilizate de la hotelul balnear Montana din staţiunea Covasna a ajuns la 35, după ce alte zece persoane au fost concediate săptămâna aceasta, a declarat miercuri liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.

El acuză conducerea societăţii că a recurs la concedieri în etape pentru a nu intra sub incidenţa „disponibilizărilor colective”, care ar fi presupus o procedură mai complicată şi nişte clauze favorabile celor concediaţi. Neagovici a amintit că prima etapă de disponibilizări a avut loc la sfârşitul anului trecut şi nici una dintre cele 35 de persoane rămase fără loc de muncă nu va beneficia de plăţi compensatorii. Potrivit acestuia, oamenii au fost daţi afară fără a li se plăti nici orele suplimentare lucrate şi nici alte drepturi cuvenite.

Măsura restructurării a fost luată pe fondul lipsei activităţii. Cred că hotelul a rămas, la ora actuală, cu jumătate din personal. Au dat afară ospătarii, bucătarii, recepţionerii, o parte din cameriste, electricianul, tâmplarul, aproape tot personalul de execuţie. Aşa nu se face turism, a declarat Vasile Neagovici.

Liderul Sanitas Covasna a menţionat că va organiza noi acţiuni de protest pentru a determina conducerea hotelului să revoce decizia, inclusiv un miting în faţa sediului Confederaţiei Sindicale CNSLR 'Frăţia' din Bucureşti, în proprietatea căruia se află această unitate balneară.

Am vrut să mergem la Bucureşti săptămâna aceasta, dar din cauza zăpezii am amânat până pe data de 5 februarie. Pe 6 februarie, la sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe, se va întruni Comisia de Dialog Social şi sperăm că vor veni şi administratorii hotelului. Dacă nu vom avea niciun rezultat, atunci avem de gând să pichetăm hotelul cu câte 50-100 de oameni în fiecare zi, de marţi până pe data de 1 iulie, ca să vadă şi turiştii ce se întâmplă la acest hotel, a spus Vasile Neagovici.

Primii 25 de oameni disponibilizaţi de la Montana au protestat luna acesta timp de zece zile în faţa hotelului, iar o parte dintre ei au recurs şi la greva foamei timp de trei zile, dar au fost ignoraţi de foştii angajatori.

Din anul 2011, 'Montana' este administrat de o firmă timişoreană care a preluat activele sub contract de management pentru o perioadă de nouă ani.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.