ACTUALITATE 6 mai 2014

Parcurile de aventură de la Balvanyos şi Şugaş Băi au fost deschise pentru turişti

de Agerpres | 2287 vizualizări

Parcurile de aventură din staţiunile Balvanyos şi Şugaş Băi, care oferă programe de petrecere a timpului în aer liber, au fost deschise turiştilor.

În parcul de aventură de la Balvanyos, aflat nu departe de Lacul Sfânta Ana, au fost amenajate cinci trasee suspendate pe piloni şi copaci, cu diferite grade de dificultate pentru adulţi şi copii şi un traseu special, plin de obstacole, rezervat grupurilor, acesta din urmă având şi scopul de a întări spiritul de echipă. În parc există, de asemenea, o tiroliană pentru amatorii de sporturi extreme.

Reprezentanţii parcului de aventură spun că toate traseele pot fi parcurse în condiţii de maximă siguranţă folosind echipamentul de protecţie.

Turiştii care vin la Balvanyos mai pot vizita peştera Puciosul sau „Grota puturoasă”, care emană o cantitate impresionată de bioxid de carbon, între 2000 şi 4000 mc pe zi, fiind, după cum se spune, mai puternică decât celebra Peşteră a Câinelui din Napoli.

De asemenea, turiştii pot vizita lacul Sfânta Ana, unic în Europa, care s-a format în craterul unui vulcan stins în urmă cu zeci de mii de ani, precum şi o cetate veche de aproape o mie de ani, foarte bine conservată.

Parcul de aventură de la Şugaş Băi, inaugurat anul trecut, este destinat în special copiilor, care pot veni aici şi în grupuri organizate. Acesta le oferă posibilitatea să parcurgă mai multe trasee cu corzi cu diferite grade de dificultate, sub îndrumarea unor instructori specializaţi. Ambele parcuri vor fi deschise pe toată durata verii, de marţi şi până duminică.

În staţiunea Şugaş Băi, aflată la opt kilometri de Sfântu Gheorghe, turiştii au la dispoziţie şi un teren de tenis cu gazon sintetic, unul de minigolf, precum şi un perete artificial de escaladă. Acesta are 12 metri înălţime şi 9 metri lăţime, 16 trasee şi peste 450 de elemente de sprijin.

Anul trecut la Şugaş Băi a fost deschis şi un centru spa cu două bazine, unul cu apă rece şi unul cu apă caldă, băi turceşti, saune finlandeze şi o sală de fitness. Investiţia a fost realizată prin proiectul „Drumul apelor minerale” şi s-a cifrat la aproape 750.000 de euro. În staţiune există mai multe izvoare cu apă minerală, o mofetă, un bazin în aer liber. Turiştii au la dispoziţie biciclete şi cai pentru a se plimba prin pădurile din jur, unde adeseori se organizează şi vânătoare de trufe.

Bazele staţiunii au fost puse în anul 1840 de câţiva căutători de aur, care au descoperit efectele terapeutice ale apelor minerale din zonă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.