ACTUALITATE 15 mai 2014

Muzeul cinegetic din Sfântu Gheorghe marchează un an de existenţă

de Agerpres | 687 vizualizări

Muzeul cinegetic din Sfântu Gheorghe, ce găzduieşte o valoroasă colecţie de trofee, marchează săptămâna aceasta un an de existenţă, perioadă în care a avut peste 11.000 de vizitatori.

Conducerea Asociaţiei Vadon, care administrează această instituţie, apreciază că numărul mare de vizitatori se datorează în bună parte diversificării ofertei, în cadrul muzeului fiind organizate proiecţii de filme, expoziţii şi cursuri de ştiinţele naturii.

Muzeul cuprinde o bogată colecţie de trofee, arme de vânătoare, documente şi fotografii, majoritatea provenind din colecţiile particulare ale unor vânători din zonă. Cea mai mare donaţie, în valoare de circa 100.000 de euro, constând în trofee şi animale sălbatice împăiate, a fost făcută de patronul firmei de turism cinegetic Abies Hunting din Sfântu Gheorghe, Sárkány Árpád.

Directorul executiv al Asociaţiei Vadon, Demeter János, a declarat că printre exponate pot fi văzute cel mai mare trofeu de cerb din România, vânat în anul 2011, un urs capturat de Nicolae Ceauşescu în judeţul Covasna şi un trofeu de râs medaliat cu aur în 1971 la Expoziţia mondială de la Budapesta.

Muzeul cuprinde şi o zonă interactivă, unde vizitatorii pot atinge animalele, pot obţine informaţii pe ecrane touch screen despre speciile de animale şi pot 'vâna' cu o puşcă cu laser.

În cursul zilei de vineri, cetăţenii municipiului Sfântu Gheorghe se vor putea întâlni cu vânătorul Hidvegi Béla, care le va împărtăşi o parte din experienţele sale vânătoreşti de pe întreg mapamondul. Prelegerea va fi însoţită de proiecţia unui film şi va fi urmată de lansarea volumului său 'Dincolo şi dincoace de munte', precum şi de o festivitate în cadrul căreia vor fi decernate premii celor care au contribuit la înfiinţarea muzeului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.