ACTUALITATE 20 mai 2014

Sanitas solicită demisia în bloc a conducerii hotelului Montana din staţiunea Covasna

de Agerpres | 581 vizualizări

Sindicatul Sanitas acuză conducerea hotelului balnear Montana din staţiunea Covasna de management defectuos şi solicită demisia acesteia.

Preşedintele sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat că în cursul zilei de marţi va organiza un miting de protest, la care vor participa circa 50 de persoane nemulţumite de măsurile de restructurare aplicate de conducerea hotelului, precum şi de 'lipsa de profesionalism' a managerilor care au pierdut licitaţia organizată de Casa Naţională de Pensii pentru biletele de odihnă şi tratament.

„Vom protesta timp de două ore în faţa hotelului, cu o participare de aproximativ 50 membri Sanitas, respectiv foştii angajaţi ai hotelului, cei care au fost concediaţi, dar şi alţi salariaţi, solidari cu aceştia. Vom protesta împotriva concedierilor, dar şi împotriva aventurii manageriale care îşi arată roadele în prezent, când, pentru prima dată după 24 de ani, complexul hotelier Montana nu va oferi servicii de tratament pensionarilor deoarece a pierdut licitaţia organizată de Casa Naţională de Pensii. (...) Spun aventură managerială pentru că au venit cu o ofertă de preţ nerealistă, exagerat de mică, s-au lăcomit şi, în urma contestaţiilor, au pierdut totul. (...) Ne îngrijorează atât situaţia socială a celor rămaşi fără locuri de muncă, cât şi a angajaţilor pentru că pierderea acestei licitaţii va afecta grav veniturile hotelului. (...) Vom solicita demisia în bloc a întregii conduceri pentru afectarea gravă a activităţii acestui hotel”, a declarat luni Vasile Neagovici.

El a menţionat că Hotelul Montana se află în patrimoniul CNSLR Frăţia, dar este administrat din 2011 de o firmă timişoreană, prin urmare Sanitas se va adresa în scris şi proprietarului pentru a-i cere să intervină pentru demiterea managerilor.

„Am să cer Confederaţiei să reanalizeze contractul de management, pentru că nu se poate ca tu, proprietar, să nu ai niciun cuvânt de spus”, a adăugat Vasile Neagovici.

Primul val de disponibilizări la hotelul balnear Montana a avut loc la sfârşitul anului trecut, când 25 de oameni au rămas fără locuri de muncă, iar la începutul anului au mai fost concediaţi alţi zece oameni. În ultimele cinci luni Sanitas Covasna a organizat numeroase acţiuni de protest, iar câteva persoane au intrat în greva foamei, încercând să determine conducerea hotelului să-i reangajeze.

În paralel, Sanitas a intentat proces conducerii hotelului, acuzând-o, printre altele, că a recurs la concedieri în etape pentru a nu intra sub incidenţa 'disponibilizărilor colective', care ar fi presupus o procedură mai complicată şi nişte clauze favorabile celor concediaţi.

Directorul hotelului Montana, Joos Attila, a declarat că fiecare firmă privată este liberă să-şi stabilească politica şi strategia de marketing şi consideră că presiunile sindicatului sunt neîndreptăţite. El a mai spus că ar fi putut face 'contestaţie la contestaţie', dar în acest caz sezonul balnear în staţiunea Covasna ar fi rămas în continuare blocat.

„Mingea a ajuns din nou în terenul nostru şi am fi putut, la rândul nostru, să contestăm, dar am decis să renunţăm pentru că nu ne putem permite să blocăm staţiunea. (...) Soluţionarea ar mai fi durat vreo două săptămâni, deci s-ar mai fi pierdut o serie de turişti”, a declarat Joos Attila.

Sezonul balnear ar fi trebuit înceapă în urmă cu mai bine de o lună, însă, în urma contestării ofertei hotelului 'Montana' de către SIF Transilvania, biletele nu au fost atribuite, iar cele trei serii de turişti programaţi în lunile aprilie şi mai nu au mai putut veni în staţiune. Primii turişti cu bilete subvenţionate de Casa Naţională de Pensii vor veni la Covasna la sfârşitul acestei luni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.